Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 2. 2020,
8.54

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NHL

Torek, 11. 2. 2020, 8.54

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 11. februar

Vroča Tampa po podaljšku do sedme zmage po vrsti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tampa Bay Lightning | Igralci Tampe so v odličnem položaju. Zmagali so na kar sedmih tekmah zapored. | Foto Reuters

Igralci Tampe so v odličnem položaju. Zmagali so na kar sedmih tekmah zapored.

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi se s približevanjem končnice, redni del sezone se bo sklenil 5. aprila, vse bolj kaže kakovost moštev, ki se bodo borila tudi za Stanleyjev pokal. Trenutno najbolj vroča ekipa lige NHL je Tampa Bay Lightning, za katero je niz zaporednih sedmih zmag.

Tampa se je sicer za sedmo zmago po vrsti morala kar potruditi. Columbus Blue Jackets se je na domači ledeni ploskvi izkazal za žilavega nasprotnika, Floridčani pa so trd oreh le strli ter modre jopiče ugnali v podaljšku z 2:1.

Mož odločitve je bil Nikita Kučerov, strelec obeh golov za Tampo. Rus je gostujoči zasedbi že po manj kot treh minutah tekme priigral vodstvo. Tampa je minimalno vodstvo branila vse do 24. minute, ko je domači kolektiv izenačil z golom Oliverja Bjorkstranda.

Nato sta se izkazala oba vratarja in zaklenila vrata, ki jih je šele po rednem delu odklenil Kučerov za zmagoviti gol po preteku 32 sekund podaljška.

Tampa Bay Lightning se je s sedmo zaporedno zmago in skupno 77 točkami utrdila na drugem mestu atlantske skupine. Od vodilnega v tej diviziji moštva Boston Bruins, ki je z 80 točkami najboljši v vzhodni konferenci in celotni ligi, pa je oddaljena le še majhne tri točke.

Vrhunci obračuna med Montrealom in Arizono (2:3):

Na domačem ledu je spodrsnilo tudi ekipi Montreal Canadiens. Gostujoča Arizona Coyotes je zmagala s 3:2. Izkazal se je Jakob Chychrun v 59. minuti za odločilni zadetek.

Presenetljivo so derbi metropolitanske skupine izgubili hokejisti vodilnega Washingtona. Ekipa Capitals je doma morala priznati premoč s 3:5 New York Islanders. Otočani niso dovolili, da bi se preveč razigral prvi zvezdnik prestolnikov Aleks Ovečkin, ki je tekmo končal praznih rok in tako ostal pri 698 kariernih golih.

Washington ima 77 točk, enako kot Tampa, otočani pa so v metropolitanski skupini tretji s 70 točkami, kolikor jih imajo tudi igralci Columbusa.

Philadelphia Flyers, ki je s 4:1 doma ugnala Florida Panthers, ima po novem v metropolitanski skupini le točko manj od Islanders in Columbusa.

V zahodnem delu lige NHL gre zelo dobro Vancouver Canucks, ki je s 6:2 premagala Nashville Predators. Kanadčani so bili izjemni v prvi tretjini, ko so danes povsem brezzobim plenilcem nasuli tri gole ter nato dodali še tri.

Vancouver vodi v pacifiški skupini s 67 točkami. Pred po novem tremi izzivalci imajo tri točke zaloge. Edmonton, Vegas in Calgary si delijo 64 točk.

Calgary je sicer ponoči slavil v gosteh s 6:2 pri San Jose Sharks, ki je z 52 točkami druga najslabša ekipa zahodne konference. Tudi plameni so se razvneli že takoj na začetku s tremi zadetki v prvih desetih minutah tekme.

Kralji Anžeta Kopitarja ne najdejo poti iz krize. Na 57 tekmah so zbrali zgolj 43 točk in so na dnu razpredelnice lige NHL. | Foto: Getty Images Kralji Anžeta Kopitarja ne najdejo poti iz krize. Na 57 tekmah so zbrali zgolj 43 točk in so na dnu razpredelnice lige NHL. Foto: Getty Images

Je še kaj upanja za Kralje?

Najslabša ekipa je Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, za katero je niz kar petih porazov. Če ne bodo hitro našli poti do serijskih zmag, se lahko Kralji že počasi poslovijo od končnice. Na 57 tekmah so zbrali zgolj 43 točk, do konca rednega dela pa imajo še natanko 25 tekem.

V ligi NHL so od Kopitarjevih Kraljev slabši le člani zasedbe iz atlantske skupine vzhodne konference Detroit Red Wings, ki drži letošnji neslavni rekord z zgolj 32 točkami na 57 tekmah.

Lestvica:

Ne spreglejte