Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2024,
9.10

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Edmonton Oilers All-Star Connor McDavid liga NHL

Sobota, 3. 2. 2024, 9.10

2 meseca, 3 tedne

NHL All-Star Skills 2024

McDavidu bitka spretnosti in milijon dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Connor McDavid | Connor McDavid je zmagal na prvem tekmovanju v spretnostih v okviru tekme zvezd v severnoameriški hokejski ligi NHL All-Star Skills 2024. | Foto Guliverimage

Connor McDavid je zmagal na prvem tekmovanju v spretnostih v okviru tekme zvezd v severnoameriški hokejski ligi NHL All-Star Skills 2024.

Foto: Guliverimage

Connor McDavid je bogatejši za milijon dolarjev, potem ko je kapetan Edmonton Oilers zmagal na prvem tekmovanju v spretnostih v okviru tekme zvezd v severnoameriški hokejski ligi NHL All-Star Skills 2024 v Scotiabank Areni v Torontu.

Vegas Golden Knights : Florida Panthers, finale NHL
Sportal Hokejisti iz lige NHL se vračajo na olimpijske igre

McDavid si je zagotovil zmago v zelo posebnem tekmovanju, ko se enkrat na leto hokejisti merijo v individualnih sposobnostih in kažejo svoje spretnosti na ledeni ploskvi. McDavid je bil najboljši v polovici od osmih disciplin, zmagal pa je s časom 40,606 in končal s 25 točkami.

V Bolgariji rojeni vratar Aleksander Georgijev je bil sicer edini, ki je lahko upočasnil McDavida. Čeprav je napadalec naftarjev dobil glavno nagrado kot skupni zmagovalec, ga je čuvaj mreže Colorado Avalanche premagal v izzivu ena na ena oziroma ko sta se pomerila iz oči iz oči in je zbral največ, torej devet obramb, s čimer si je prislužil sto tisoč ameriških dolarjev nagrade.

McDavid je bil v pretekli sezoni vodilni strelec lige s 64 goli, v tej sezoni pa jih je dosegel 20 na 43 tekmah.

Todd McLellan, Los Angeles Kings
Sportal Kralji po črni rezultatski seriji odpustili trenerja

McDavid je odprl tekmovanje, ko je četrtič v karieri postal najhitrejši drsalec, ki je izziv končal v 13,408 sekunde. To je bilo tik pred napadalcem New York Islanders Mathewem Barzalom (13,519 sekunde), ki je po poškodbi zamenjal zvezdnika New Jersey Devils Jacka Hughesa. Ta je sicer premagal McDavida na turnirju All-Star leta 2020 v St. Louisu.

Connor McDavid | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

McDavid je nato dobil tudi preizkušnjo v spretnostih s palico, tekmovanje v natančnem streljanju ter spretnostih z ovirami.

Osem igralcev je nato napredovalo v drugi del, ko so lahko udeleženci izbirali, s katerimi vratarji se želijo pomeriti. V finalni del preizkušnje je napredovalo šest igralcev.

V soboto glavno dejanje

Glavni dogodek bo tekma zvezd lige NHL. To tekmovanje se bo odvilo kot turnir, na katerem se bodo pomerile štiri ekipe, ki so jih izbrali v četrtek zvečer. To so ekipe, poimenovane po njihovih kapetanih, in sicer ekipa Connor McDavid, Auston Matthews iz Toronto Maple Leafs, Nathan MacKinnon iz Colorado Avalanche in ekipa bratov sokapetanov Jacka in Quinna Hughesa iz New Jersey Devils oziroma Vancouver Canucks.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar in Kralji le ustavili prosti pad
Ne spreglejte