Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2019,
7.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Torek, 2. 4. 2019, 7.10

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 1. april

Jubilejna tekma Kopitarja, ki mu ne bo ostala v najlepšem spominu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Anže Kopitar | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V ligi NHL je Anže Kopitar z Los Angeles Kings, ki so že zdavnaj izgubili možnosti za uvrstitev v končnico, gostil najboljše moštvo zahodne konference najmočnejše hokejske lige na svetu, Calgary Flames. Najboljši slovenski hokejist je na tej tekmi vpisal jubilejni, tisoči nastop v ligi, ki pa mu ne bo ostal v lepem spominu, potem ko so kralji izgubili z 2:7.

LA Kings so na domačem ledu doživeli še en visok poraz. Tokrat so bili od njih boljši Calgary Flames, ki so kraljem natresli sedem golov. Anže Kopitar, naš najboljši slovenski hokejist, je tokrat za svojo ekipo prispeval podajo pri drugem golu. Za Hrušičana je bil to že tisoči nastop v ligi NHL in mu verjetno ne bo ostal v najlepšem spominu.

LA Kings so proti Calgaryju držali stik le v prvi tretjini. Ta se je končala z izidom 2:2. V naslednjih dveh tretjinah so na ledu zagospodarili gostje, ki so na koncu zasluženo slavili.

Za Calgary Flames so v polno zadeli Derek Ryan (2), Sam Bennett, Johnny Gaudreau, James Neal, Andrew Mangiapane in Mark Jankowski. Pri domačih ekipi sta bila uspešna Derek Ryan in Dustin Brown.

Anže Kopitar in druščina imajo do konca rednega dela lige NHL še tri tekme.

Na preostalih sedmih tekmah sta dve tekmi epilog dobili šele po koncu rednega dela. St. Louis Blues so po kazenskih strelih ukanili Colorado Avalanche s 3:2, v "loteriji" pa je edini gol dosegel Ryan O'Reilly. Winnipeg Jets so v podaljšku slavili v vetrovnem mestu, zmagoviti gol pa je v četrti minuti prispeval Kevin Hayes.

Tampa Bay je na gostovanju v Ottawi dosegla 60. zmago v rednem delu sezone. Ta izjemen mejnik sta doslej v ligi NHL dosegla le Montreal v sezoni 1976/77 in Detroit v sezoni 1995/96. V Kanadi je blestel Rus Nikita Kučerov, ki je prispeval tri podaje, in ga le dve točki loči do rekorda rojaka Aleksandra Mogilnija, ki je v sezoni 1992/93 za Buffalo zbral kar 127 točk.

Florida je na domačem ledu ukanila zadnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz Washingtona s 5:3, v lokalnem derbiju je New Jersey ugnal New York Rangers s 4:2, Vegas je bil boljši od Edmontona s 3:1, New York Islanders pa so na domačem ledu klonili proti tekmecem iz Toronta z 1:2.

Iz vzhodne konference so si nastop v končnici zagotovili Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Washington Capitals, Toronto Maple Leafs in New York Islanders, iz zahodne konference pa Calgary Flames, San Jose Sharks, Winnipeg Jets, St. Louis Blues, Nashville Predators in Vegas Golden Knights.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar pred izjemnim mejnikom, ob katerem so zaploskali le redkim

Lestvica:

Ne spreglejte