Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
9.13

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

liga NHL Columbus Blue Jackets Carolina Hurricanes

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 9.13

5 let

Liga NHL, 31. marec

Derbi in prvo mesto zahodne konference Calgaryju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
San Jose Calgary | Foto Reuters

Foto: Reuters

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL sta se pomerili vodilni ekipi zahodne konference San Jose in Calgary. S 5:3 so ga dobili gosti iz olimpijskega mesta, ki so si tako priigrali osem točk prednosti pred tekmeci, s tem pa si prvič po letu 2006 že zagotovili prvo mesto v konferenci pred končnico.

San Jose je v zadnjem času v neprepričljivi formi, v zadnjih devetih tekmah je le enkrat zmagal, tudi tokrat je igral slabo. Na vrata gostov je sprožil le 15 strelov, kar je najmanj v sezoni. V 13. minuti tekme je sicer povedel, nato pa že do konca prve tretjine prejel tri gole in se do izteka časa ni resneje približal.

Detroit je na domačem ledu s 6:3 premagal Boston, ki je tako zamudil priložnost, da si zagotovi drugo mesto v atlantski skupini. "Močno smo si želeli, da si zagotovimo to drugo mesto in nato do konca rednega dela odpočijemo nekatere. A priložnost smo zamudili, zato nismo najboljše volje," je po tekmi dejal trener Bostona Bruce Cassidy. Njegovo ekipo je pokopal razpoloženi Anthony Mantha, ki je k peti zaporedni zmagi Detroita prispeval kar pet točk, prvič v NHL je dosegel tri gole.

Pierre-Luc Dubois | Foto: Reuters Foto: Reuters

Columbus se še vedno bori za uvrstitev v končnico, pri tem mu bo zmaga proti odpisanemu Buffalu prišla še kako prav. Kdo ima večji motiv, se je pokazalo hitro, saj so že po prvi tretjini vodili s 3:0. Pierre-Luc Dubois je k zmagi prispeval gol in dve podaji, vratar Sergej Bobrovski je ubranil 38 strelov, že devetič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno, po tej statistiki je v letošnji sezoni na prvem mestu.

Blue Jackets so na lestvici vzhodne konference na sedmem mestu prehiteli Carolino, ki je z 1:3 izgubila proti šestouvrščenemu Pittsburghu, ki je tako povsem blizu nastopa v "play offu", z istim izidom kot Columbus je Arizona ugnala Minnesoto, New York Rangers pa so bili s 3:0 boljši od Philadelphie.

Willie Desjardins los Angeles Kings
Sportal Kralji so kanadsko turnejo končali s porazom #video

Liga NHL, 31. marec

Lestvica

Preberite še:

Calgary Flames
Sportal Prva ekipa zahoda ponižala Racmane
Aleksander Ovečkin
Sportal Kopitar podal za zmago nad Chicagom, podvig Ovečkina, ki lovi Gretzkyja #video

 

Ne spreglejte