Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2019,
7.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

liga NHL NHL Calgary Flames

Sobota, 30. 3. 2019, 7.10

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 29. marec

Prva ekipa zahoda ponižala Racmane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Calgary Flames | Plamena so kralji zahodne konference. | Foto Reuters

Plamena so kralji zahodne konference.

Foto: Reuters

Tako kot v ligi NBA je bilo tudi v NHL v noči na soboto na sporedu šest tekem. Calgary Flames so s 6:1 odpihnili Anaheim Ducks, V Pittsburghu so morali domači Pingvini priznati premoč Predatorjem. Aktualni podprvaki iz Vegasa so izgubili proti Minnesoti, Colorado je po izvajanju kazenskih strelov ugnal Arizono. Pri kazenskih strelih je bil uspešen le domači hokejist Nathan MacKinnon, ki je tudi načel mrežo Arizone.

Hokejisti Detroit Red Wings so v ligi NHL zabeležili četrto zaporedno zmago. Tokrat so doma s 4:0 nadigrali New Jersey Devils. Tyler Bertuzzi je prispeval gol in dve podaji, Jonathan Bernier je v prvih dveh tretjinah zbral 21 obramb, potem pa zaradi poškodbe zapustil led. V zadnjem delu je branil Jimmy Howard in zbral sedem obramb. Detroit je zmagal na šesti od zadnjih sedem tekem, New Jersey pa izgubil na enajsti od zadnjih petnajstih.

Nashville Predators so se z gostujočo zmago s 3:1 pri Pittsburgh Penguins izenačili na prvem mestu centralne skupine z Winnipeg Jets. Craig Smith je načel mrežo domačih in prispeval podajo za zadnji gol Nashvilla, častni zadetek domačih je dosegel Nick Bjugstad.

Nashville in Winnipeg imata štiri točke prednosti pred St. Louis Blues, ki je izgubil z 2:4 proti New York Rangers, potem ko je po prvi tretjini vodil z 2:0, a so nato zadevali le še domači, vratar New Yorka Aleksandar Georgiev je zaklenil svoja vrata.

Lestvica:

Ne spreglejte