Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 21.52

8 let

Neuspešno gostovanje jeseniške čete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acroni Jesenic so v vnaprej odigrani tekmi 33. kroga lige Ebel izgubili z beljaško ekipo VSV z 1:4 (0:1, 1:1, 0:2).

Po prvotnem načrtu sezone bi moral biti današnji torek v ligi Ebel "dela prost", toda Beljačani so zaradi zasedenosti dvorane tekmo z nasprotniki z druge strani Karavank prestavili za slabe tri tedne. Jeseničani so, tako kot že prejšnji obračun z drugim koroškim moštvom iz Celovca, začeli oslabljeni, saj zaradi poškodbe do srede januarja ne bo v ekipi kapetana Tomaža Razingarja, a vendarle optimistični po nedeljski zmagi proti Celovcu. Zaradi poškodbe in bolezni sta manjkala še Anže Terlikar in Rok Tičar.

Trener Mike Posma je moral tako spet premešati napadalne trojke. Uvodni pritisk so gostje zdržali, čeprav so imeli že po 23 sekundah igralca manj na ledu. Obramba z zanesljivim vratarjem Dovom Grumet-Morrisom je bila zanesljiva. Ko je začetni pritisk minil, so gostje vzpostavili ravnotežje in nekajkrat zapretili, a uspeha ni bilo, spet pa so neposrečeno odigrali minuto in 20 sekund številčne prednosti petih proti trem. Kazen je sledila v 15. minuti, ko so gostitelji z igralcem več zadeli za vodstvo.

Nadaljevanje je prineslo hitro izenačenje Železarjev, z nekaj sreče je zadel Mitja Robar. Sledilo je obdobje domače prednosti dveh igralcev, ko sta bila na klopi Sabahudin Kovačevič in Alexander Dück, toda Beljačani prednosti niso izkoristili. Jeseničani so bili v drugi tretjini nevarni predvsem v protinapadih, najlepšo priložnost pa je zamudil Aleš Remar, ki ga je z milimetrsko natančnostjo našel Todd Elik, toda samostojni prodor se ni končal z vodstvom za goste. Domači so pet minut pred koncem spet zapravili prednost 5-3, žvižge domačih navijačev pa so utišali z zadetkom v 39. minuti, z backhand udarcem je vratarja gostov ukanil ukanil Benjamin Petrik.

Kljub navidezni premoči v zadnjem delu se jeseniškim hokejistom ni uspelo rezultatsko vrniti v igro, ob tem pa bili še nekoliko nepazljivi. To so domači hitro izkoristili in še z dvema goloma v dobrih treh minutah zadnje tretjine dokončno potrdili dve točki.

V naslednjem krogu bodo Jeseničani v petek v Podmežakli imeli priložnost za revanšo v dvoboju z večnimi tekmeci iz Ljubljane, s katerimi so pred tednom dni v Tivoliju izgubili z 2:5.

Ne spreglejte