Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
15.26

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Innsbruck Alpska liga liga EBEL Miha Zajc

Sreda, 15. 5. 2019, 15.26

4 leta, 11 mesecev

Miha Zajc je novi član innsbrucka

Nič več med zmaji: Olimpija brez hokejista, na katerega je polagala upe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Miha Zajc, za katerega so v klubu upali, da bi postal gonilni člen, kot je kapetan Aleš Mušič, se je poslovil od zelenega dresa. V prihodnje bo v ligi EBEL igral za Innsbruck. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Miha Zajc, za katerega so v klubu upali, da bi postal gonilni člen, kot je kapetan Aleš Mušič, se je poslovil od zelenega dresa. V prihodnje bo v ligi EBEL igral za Innsbruck.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Hokejski klub HK SŽ Olimpija, ki je v zadnji sezoni osvojil vse, kar je bilo mogoče (naslov prvaka Alpske lige, državni naslov, slovenski pokal), v prihodnje ne bo mogel računati na strelca zmagovitega zadetka za alpskega prvaka Miho Zajca. Ljubljanski napadalec, eden od ključnih členov tudi v finalu državnega prvenstva, se seli v ligo EBEL. V prihodnji sezoni bo nosil dres Innsbrucka.

Miha Butara
Sportal Predsednik Olimpije verjame, da si direktor lahko še premisli

Na dan, ko bodo v klubu HK SŽ Olimpija na seji upravnega odbora med drugim razpravljali o ponujenem odstopu z direktorskega mesta Tomaža Vnuka, je postalo uradno, da prihodnjo sezono zelenih barv ljubljanskega kolektiva ne bo več nosil Miha Zajc.

Napadalec se seli v tekmovanje, v katerega si pri HK SŽ Olimpija prizadevajo vrniti ljubljanski hokej, ligo EBEL. Vodstvo Olimpije je že opravilo nekaj sestankov z vodstvom razširjenega avstrijskega prvenstva, zadnji rok za to, ali se bodo zmaji že v prihodnji sezoni spet znašli v ligi EBEL, je 31. maj. Ni skrivnost, da so v Ljubljani želeli zadržati enega od upov prihodnosti Zajca, a se ta odpravlja v klub, ki bo v ligi EBEL zagotovo tudi v prihodnji sezoni.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Svojeglavi osvajalec lovorik, ki sprostitev najde na jadrnici in verjame do konca

Jure Vnuk si je želel, da bi Zajc vztrajal v Olimpiji, a se mu želja ni uresničila. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jure Vnuk si je želel, da bi Zajc vztrajal v Olimpiji, a se mu želja ni uresničila. Foto: Grega Valančič/Sportida Vnuk je želel, da bi postal nosilec igre Olimpije, a ...

"Želim si, da bi igralci spoznali in prehodili pravo pot do tujine. Želim si, da bi na primer Miha Zajc postal nosilec igre Olimpije, ne pa, da bi odšel, potem ko je v zadnji sezoni pokazal precej res svetlih trenutkov. To še ni raven Mušiča, ki je motor ekipe in je konstanten. Zajc bi moral v Olimpiji to postati v naslednjih dveh, treh letih. S tem bi postavil zelo trde temelje, da podpiše odlično pogodbo v tujini," je pred dnevi v pogovoru za Sportal o 22-letniku razmišljal trener Jure Vnuk, a se mu želja ni uresničila.

tomaž vnuk
Sportal Pretresi v Tivoliju: Tomaž Vnuk odstopil, o nadaljnjih korakih prihodnji teden

V Innsbrucku vidijo ogromen potencial

Ljubljančanove igre, predvsem v končnici, niso ostale skriti klubom v kakovostnejših tekmovanjih. Zajc se tako seli v Avstrijo, natančneje v Innsbruck, s katerim se je dogovoril za enoletno sodelovanje. "Gre za mladega, talentiranega, fizičnega igralca. Zavzel bo pomembno mesto v ekipi, saj verjamemo, da ima velik potencial in lahko pozitivno vpliva," je za uradno spletno stran kluba prihod Slovenca komentiral direktor Günther Hanschitz. Innsbruck, del zadnje sezone je zanj branil slovenski vratar Luka Gračnar,  je lani končal brez končnice.

Na povratni finalni tekmi državnega prvenstva je bil eden ključnih členov za preobrat v zadnji tretjini tekme in naslov prvaka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na povratni finalni tekmi državnega prvenstva je bil eden ključnih členov za preobrat v zadnji tretjini tekme in naslov prvaka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zajc je za Olimpijo v zadnji sezoni odigral 36 tekem rednega dela, v statistiko vpisal 11 zadetkov in 27 asistenc, v razburljivi končnici pa zaradi poškodbe izpustil nekaj obračunov, na devetih tekmah je štirikrat zadel in enkrat podal. Med drugim je na odločilni sedmi tekmi prispeval zmagoviti zadetek, tudi tekmo prej se je njegov zadetek izkazal za zmagovitega.

V zadnji sezoni je z Olimpijo osvojil vse, kar se je dalo, in k trojni kroni prispeval pomemben delež. | Foto: HK SŽ Olimpija V zadnji sezoni je z Olimpijo osvojil vse, kar se je dalo, in k trojni kroni prispeval pomemben delež. Foto: HK SŽ Olimpija

Na šestih tekmah rednega dela državnega prvenstva je na šestih tekmah petkrat zadel in štirikrat podal, na štirih tekmah končnice domačega prvenstva pa na štirih srečanjih trikrat zadel in dvakrat podal. Na odločilni tekmi za slovenskega prvaka je v zadnjem delu tekme z dvema zadetkoma (za 3:2 in 4:2) prevesil tehtnico v ljubljansko stran.

S predstavami si je prislužil tudi nastop na svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu, kjer so Slovenci osvojili četrto mesto in ostali brez napredovanja v elito.

Preberite še:

Jaka Avgustinčič
Sportal Nova slovenska moč v Alpski ligi

 

Ne spreglejte