Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
18.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kopitar Gašper Krošelj

Petek, 11. 11. 2011, 18.58

7 let, 12 mesecev

M. Kopitar: Plošček ni želel v mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska izbrana vrsta, ki jev četrtek visoko ugnala Belorusijo, se je dan zatem odrezala slabše, tokrat namreč v napadu ni bila tako zbrana, na koncu je morala priznati premoč Dancem (0:3).

Slovenski selektor Matjaž Kopitar se je tokrat odločil za eno spremembo, tekmo je namreč med vratnicami začel debitant Gašper Krošelj, ki je imel ogromno dela, veliko več kot na drugi strani Simon Nielsen. Če je slednji obranil vseh 18 strelov na svoja vrata, je imel slovenski vratar veliko več dela, na koncu je obranil še enkrat več poizkusov, trikrat pa je moral po plošček v svojo mrežo.

''Pričakovali smo težko tekmo, tudi zato, ker so bile noge po včerajšnji tekmi težke. Včeraj smo igrali res zelo dobro in smo tudi dali res vse, vse od sebe. Vedeli smo, da so Danci včeraj proti Rusiji II izgubili z 0:5, kar jim je dalo poseben naboj proti nam in so res morali zmagati to tekmo. Nekaj časa smo se dobro branili, poslušali smo navodila trenerja, edino kar je, je to, da nismo zadeli gola. Lahko bi si ustvarili še kakšno 100-odstotno priložnost več, a tako je, kot je. Tekma se danes ni odvila po naših načrtih, jutri pa moramo biti pripravljeni na enak tempo kot danes, tudi glave pa morajo biti dobro pripravljene na novo zgodnjo tekmo,'' je po tekmi dejal 24-letni čuvaj mreže.

Niso izkoristili priložnosti

Ekipi sta si prislužili tudi kar nekaj izključitev, ''risi'' so na kazenski klopi presedeli 16 minut, nasprotniki pa tri manj. Medtem ko so Danci enkrat izkoristili prednost igralca več, Sloveniji ni uspelo in to kljub temu, da je po prekršku nad Tomažem Razingarjem imela kar pet minut ''power-playa''.

''Rezultatsko je bila danes tekma res drugačna, a ne morem reči, da sem razočaran s predstavo fantov. Predvsem določeni igralci so dokazali, da lahko igrajo na tem nivoju. Kot ekipa, kot celota mislim, da nismo začeli na nivoju, na kakršnem smo včeraj končali. Če bi začeli tako, bi bil potek tekme drugačen, tako pa smo iz tretjine v tretjino igrali bolje. V športu je tako, da se enkrat vse odbije v gol, danes pa mi denimo nismo mogli zabiti ob igri z igralcem več. Imeli smo kar precej priložnosti, predvsem ob igri prvega napada. Igra z igralcem več ni bila slaba, daleč od tega, a plošček enostavno ni želel v mrežo, tako da so te priložnosti ostale nekaznovane. Priznati moramo, da so Danci zadeli še tri vratnice, tako da moramo priznati, da so bili danes boljši nasprotnik in so zasluženo zmagali,'' ni bil po tekmi nad realizacijo svojih izbrancev zadovoljen slovenski strateg.

Zadnji obračun turnirja čaka Slovenijo v soboto, ko se bo od 11. uri pomerila z Rusijo II.

Ne spreglejte