Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2020,
17.37

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Žiga Pavlin Košice IceHL Black Wings Linz Linz Luka Gračnar

Četrtek, 20. 8. 2020, 17.37

3 leta, 8 mesecev

Legionarja razrešila vprašanje klubske prihodnosti

Gračnar znova v "ligi EBEL", Pavlin ne bo menjal klubskega okolja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
slovenska hokejska reprezentanca SP 2019 Nursultan Luka Gračnar | Luka Gračnar se vrača v Avstrijo, branil bo barve Linza. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Luka Gračnar se vrača v Avstrijo, branil bo barve Linza.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski hokejski vratar Luka Gračnar se vrača v nekdanjo ligo EBEL oziroma po novem v Bet-at-home Ice Hockey League. V prihodnji sezoni bo branil za Linz. Branilec Žiga Pavlin ostaja na Slovaškem.
 

Pred Luko Gračnarjem je nova sezona v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Dolga leta je v ligi EBEL, po novem IceHL, nosil dres Salzburga, pri katerem se je kalil še v mlajših selekcijah, in z njim dvakrat postal prvak tekmovanja. Leta 2018 se je moral posloviti od rdečih bikov. 

Za kratek čas se je preselil na Slovaško, drugi del sezone 2018/19 pa branil za EBEL-ligaški Innsbruck. V zadnjem tekmovalnem obdobju ga je pot zanesla na Norveško, v dresu Storhamarja je bil na 35 tekmah 91,8-odstotno zanesljiv. 

Zdaj se vrača v dobro poznano tekmovanje. Stal bo med vratnicama EHC Linz, pri katerem mu bo družbo delal avstrijski reprezentančni čuvaj mreže David Kickert.

Luka Gračnar
Sportal Luka Gračnar: Na malo večjih Jesenicah se preplah hitro pojavi

"Luka Gračnar je odličen vratar, ki v našo ekipo prinaša veliko kakovosti. Precej nam bo pomagal v golu," je slovenski prihod komentiral generalni direktor kluba Gregor Baumgartner. 26-letni Gorenjec pa je ob podpisu sodelovanja dodal: "Linz dobro poznam še iz časov, ko sem igral za Salzburg, tako da dobro vem, kako težko je bilo igrati proti njemu. Dal bom vse od sebe, tako na ledu kot izven ledu."

Žiga Pavlin ostaja član Košic. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Žiga Pavlin ostaja član Košic. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Pavlin še naprej za Košice

Uradno je tudi, da je vprašanje klubske prihodnosti razrešil tudi izkušeni branilec Žiga Pavlin. Gorenjec ostaja še eno sezono na Slovaškem pri Košicah, ki se jim je po okrevanju pridružil sredi lanske sezone. 35-letnik je tretjemu moštvu rednega dela zadnjega tekmovalnega obdobja na 19 tekmah pomagal z dvema zadetkoma in sedmimi asistencami. 

"Z Žigo smo bili na vezi že vse od začetka sestavljanja ekipe za to sezono. Veseli nas, da smo se dogovorili. Dobili smo še enega kakovostnega, predvsem pa izkušenega branilca, od katerega bodo naši mlajši igralci črpali izkušnje," je ob podaljšanju sodelovanja dejal trener Jan Stastny.

Žiga Pavlin
Sportal Žiga Pavlin: Psihično je bilo naporno, da sem se sestavil, a zdaj spet uživam #video
Ken Ograjenšek
Sportal Ken Ograjenšek še peto sezono v graškem dresu
Ne spreglejte