Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
8.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga NHL Boston Bruins Buffalo Sabres Edmonton Oilers

Sobota, 9. 11. 2019, 8.31

4 leta, 5 mesecev

liga nhl, 8. november

Detroit šokiral Kosmatince, liga NHL tudi na evropskih tleh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Detroit | Detroit Red Wings so s 4:2 premagali Boston Bruins in jih ustavili na poti proti njhovi 12. letošnji zmagi. | Foto Reuters

Detroit Red Wings so s 4:2 premagali Boston Bruins in jih ustavili na poti proti njhovi 12. letošnji zmagi.

Foto: Reuters

Letos skromni Detroit Red Wings so ponoči s 4:2 doma šokirali Boston Bruins in jim preprečili pot do njihove 12. zmage v letošnji sezoni. Liga NHL je sinoči gostovala tudi na evropskih tleh. Prvi obračun v Stockholmu med Buffalom Sabres in Tampo Bay Lightning je dobila Tampa s 3:2, danes zvečer pa se bosta moštvi na Švedskem pomerili še enkrat.

Ponoči so bile v ligi NHL na sporedu štiri tekme, ena je bila odigrana tudi na evropskih tleh. V Stockholmu so hokejisti Tampe Bay Lightning s 3:2 premagali Buffalo Sabres. Zvečer jih na Švedskem čaka še en obračun.

Švedski branilec Victor Hedman je izpustil prejšnji dve tekmi, tokrat pa je na domačem ledu podal za drugi gol svojega moštva in vodstvo 2:0 v 17. minuti tekme. Prvi gol na tekmi je že v 4. minuti dosegel Nikita Kučerov, na 1:2 je v drugi tretjini znižal Sam Reinhart.

V 48. minuti je na 3:1 za Tampo povišal Yanni Gourde, končni izid pa je štiri minute pozneje postavil Reinhart s svojim drugim golom na tekmi.

Sam Reinhart je k zmagi Tampe proti Bostonu (3:2) prispeval dva zadetka.  | Foto: Reuters Sam Reinhart je k zmagi Tampe proti Bostonu (3:2) prispeval dva zadetka. Foto: Reuters

Edmonton Oilers so doma s 4:0 ugnali New Jersey Devils in utrdili svoj položaj na drugem mestu zahoda. Pri tem je Mikko Koskinen, ki je prvič v letošnji sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno, zbral 29 obramb, Leon Draisaitl, ki je domače povedel v vodstvo, pa je še osmo tekmo zapored dosegel točko.

Robby Fabbri je v svojem debiju za Detroit Red Wings zadel dvakrat in tako prispeval polovico golov ob domači zmagi s 4:2 proti Boston Bruins. Za Detroit, ki je pred tem izgubil štiri zaporedne tekme, sta zadela še Dylan Larkin in Anthony Mantha, vratar Jonathan Bernier pa je zbral dve podaji.

Winnipeg Jets so prav tako prišli do domače zmage, s 4:1 so bili boljši od Vancouver Canucks. Gostje so v drugem delu igre povedli preko J. T. Millerja, nato pa so zadevali le še domači, za katere so gole dosegli Jack Roslovic, Mark Scheifele, Kyle Connor in Adam Lowry.

Ottawa Los Angeles
Sportal Kopitar vpisal novo točko, a gleda vsem v hrbet #video

Liga NHL, 8. november

Lestvica

Preberite še:

St. Louis Blues
Sportal Zanesljivi zmagi New York Rangers in St. Louisa
Anže Kopitar
Sportal Slab začetek za Kralje v Kanadi, poseben večer slovaškega orjaka #video
Ne spreglejte