Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2019,
6.53

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Toronto Maple Leafs

Sreda, 6. 11. 2019, 6.53

4 leta, 5 mesecev

Liga NHL, 5. november

Slab začetek za Kralje v Kanadi, poseben večer slovaškega orjaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Anže Kopitar | Kralji so za začetek kanadske turneje izgubili proti Torontu.  | Foto Reuters

Kralji so za začetek kanadske turneje izgubili proti Torontu.

Foto: Reuters

V ligi NHL je bilo ponoči na sporedu kar 11 obračunov. Igral je tudi Anže Kopitar, ki je na gostovanju pri Toronto Maple Leafs s Kralji izgubil z 1:3. Posebnemu mejniku pa so bili priča ljubitelji hokeja v Montrealu, kjer je 42-letni slovaški veteran Zdeno Chara, član Boston Bruins, odigral svojo 1.500. tekmo rednega dela sezone v najmočnejši hokejski ligi. Tekma je za Charo žal imela tudi nekaj grenkega priokusa. Njegovi Kosmatinci so v gosteh pri moštvu Montreal Canadiens izgubili z rezultatom 4:5. 

Izgubilo je tudi moštvo Los Angeles Kings, ki je z desetimi porazi in petimi zmagami v tej sezoni trenutno na zadnjem mestu zahodne konference. Ponoči so v gosteh pri Toronto Maple Leafs v Kanadi, kjer jih čakata še dve tekmi, izgubili z 1:3. Anže Kopitar se je vpisal med podajalce.

Edini zadetek za Kralje je prispeval Alex Iafallo, ki je bil uspešen v drugi tretjini, ko so Kralji povedli, a je Alexander Kerfoot hitro izenačil. Toronto je v zadnji tretjini v razmaku 30 sekund za zmago zadel še dvakrat.

Najprej je to uspelo Austonu Matthewsu, za njim pa še Williamu Nylanderju. Plošček za zmagoviti zadetek mu je podal Matthews in se tako podpisal pod svojo 100. podajo v ligi NHL.

Zmaga Toronta je bila druga zaporedna zmaga za gostitelje in tretja na zadnjih petih tekmah. "Nekateri ljudje bi temu rekli grda zmaga. Jaz mislim, da je bila čudovita. Moramo ugotoviti, kdo smo kot ekipa. Težja kot je tekma, boljši smo," je po tekmi menil trener Toronta Mike Babcock, ki se je razveselil povratka kapetana Johna Tavaresa v ekipo po sedmih tekmah odsotnosti zaradi zlomljenega prsta. "Ni bil slab. Malo je zarjavel, a bo hitro v ritmu," je dejal Babcock.

Vrhunci obračuna med Torontom in Los Angelesom (3:1)

V taboru Kings so seveda obžalovali današnji poraz. "Stanje ni idealno," je po tekmi priznal Kopitar. "Seveda je frustrirajoče, a je, kar je. Mislim, da je pripravljenost ekip precej bolj enakovredna, kot je videti na lestvici. Ključno je, da ostajamo močni vseh 60 minut, in ne 49 ali 50, saj je prav zadnjih deset minut tistih, ki nas običajno najbolj bolijo. Tudi nocoj ni bilo nič drugače. Ne igramo slabo, ne igramo pa na nivoju, ki je potreben za zmage," je poudaril kapetan kraljev.

"Nihče ne izgublja rad," pa je po porazu razmišljal vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je ubranil 20 strelov tekmecev. "Edini ljudje, ki lahko kaj naredijo, smo mi sami. Moramo garati naprej," je dodal.

42-letni Slovak Zdeno Chara je odigral že 1.500. tekem v rednem delu lige NHL.  | Foto: Getty Images 42-letni Slovak Zdeno Chara je odigral že 1.500. tekem v rednem delu lige NHL. Foto: Getty Images

Slovaški veteran odigral svojo 1.500. tekmo v ligi NHL

Poseben mejnik pa je ponoči dosegel slovaški hokejski veteran Zdeno Chara, član Boston Briuns, ki je na tekmi proti Montrealu odigral svojo 1.500. tekmo rednega dela v ligi NHL in je na lestvici branilcev na 6. mestu. Njegov jubilej je žal zasenčil poraz. Kosmatinci so izgubili s 4:5.

Največ nastopov med branilci ima ameriški hokejist grškega rodu Chris Chelios (1.651).

New York Islanders so zmagali desetič v nizu, njihova "zadnja žrtev" je bila Ottawa. Tekma se je končala s 4:1, pri otočanih so zadeli štirje različni igralci. Ceasey Cizikas in Cal Clutterbuck sta zbrala gol in podajo, Cole Bardreau je dosegel prvi gol v ligi NHL, gola se je veselil še Josh Bailey.

Vegas Golden Knights so z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets. Oba gole za zalete viteze je dal Reilly Smith. Njegov soigralec Marc Andre Fleury je ubranil 29 strelov. Columbus je brez zmage na zadnjih petih tekmah.

Dallas Stars je s 4:1 strl Colorado Avalanche, dvakrat je bil natančen Radek Faksa. Enak strelski dosežek je uspel tudi Matthewu Tkachuku, ki je prispeval dva gola ob zmagi po podaljšku njegovega Calgaryja s 4:3 proti Arizoni Coyotes.

St. Louis je po podaljšku z 2:1 premagal Vancouver, New Jersey po kazenskih strelih z 2:1 Winnipeg. Philadelphia je bila s 4:1 boljša od Caroline, Minnesota s 4:2 od Anaheima, San Jose pa z enakim izidom od Chicaga.

Boston Bruins
Sportal Bruins dosegli še 11. zmago v sezoni

Liga NHL, 5. november

Lestvica

 

Preberite še:

Jakub Vrana
Sportal Mladi Čeh dvignil na noge prestolnico ZDA #video
Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji doma do težko pričakovane zmage #video

 

Ne spreglejte