Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2017,
7.13

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks

Sreda, 8. 11. 2017, 7.13

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 7. november

Anže Kopitar blestel, ob koncu pa prestrašil navijače, velik preobrat Los Angelesa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Anže Kopitar NHL | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so na vročem kalifornijskem derbiju v gosteh premagali tekmece iz Anaheima. Dvakrat na tekmi so zaostajali za dva zadetka (0:2 in 1:3), a se nato vrnili in po podaljšku osvojili nov par točk. Kapetan kraljev Anže Kopitar se je ob koncu prve tretjine vpisal med strelce. To je bil njegov osmi zadetek v tej sezoni. Prispeval je tudi podajo za izenačenje na 3:3. V zadnji tretjini je moral po bližnjem srečanju z nasprotnikovim branilcem iz preventivnih razlogov zapustiti led in oditi v slačilnico, a kmalu pomiril privržence svojega moštva in spet zaigral.

Kralji so prekinili črni niz na gostovanjih pri Anaheimu, kjer so izgubili zadnja tri gostovanja. Dolgo časa je kazalo, da se bo "tradicija" nadaljevala, a so razveselili navijače s preobratom in dramatično zmago po podaljšku.

V dvoboj so bolje vstopili gostitelji. Anaheim Ducks so po dobrih 12 minutah vodili že z 2:0. Najprej je vratarja Los Angelesa Jonathana Quicka premagal Jared Boll (to je bil njegov prvi zadetek v ligi NHL po 61 tekmah), nato še Sami Vatanen (strelski prvenec v tej sezoni). Tri minute pred koncem uvodne tretjine se je izkazal slovenski reprezentant. Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je mojstrsko znižal zaostanek na 1:2.

Kako je Anže Kopitar v 17. minuti znižal na 1:2:

V 35. minuti so gostitelji ponovno vodili za dva zadetka (3:1). V polno je zadel Rickard Rakell. Veselje Anaheima, ki je v dvoboj vstopilo z nizom treh zaporednih porazov, je trajalo le štiri minute, saj je Adrian Kempe s sedmim golom v tej sezoni znižal na 2:3. 

V zadnji tretjini je Dustin Brown izenačil na 3:3. Tudi s pomočjo Hrušičana Kopitarja, ki je prispeval že 11. podajo v tej sezoni. Le nekaj minut pozneje je Brown dosegel še en zadetek, a je bil zaradi nedovoljenega položaja podajalca Drewa Doughtyja razveljavljen, tako da so o zmagovalcu odločali podaljški.

Montour Kopitarja spravil z ledu

Kopitar je sredi zadnje tretjine po bližnjem srečanju z branilcem Anaheima Brandonom Montourjem zapustil led in odšel v slačilnico. Privrženci LA Kings so bili prestrašeni, da se je njihov vodja poškodoval, a jih je kmalu pomiril in se vrnil. Po tekmi je priznal, da je moral srečanje prekiniti iz preventivnih razlogov, zaradi pravil, ki jih zahteva liga. "Ne vem niti, ali je bil nalet. Mislim, da sem naredil salto. Moram si še ogledati posnetek," je kapetan komentiral pripetljaj in dal vedeti, da se počuti dobro.

Shore odločil v podaljšku

V četrti minuti podaljška je zmagoviti zadetek za Kralje prispeval Nick Shore. Dosegel ga je po hitrem protinapadu, v katerem se je med podajalce vpisal tudi vratar Quick.

Los Angeles ostaja pri vrhu lestvice, več točk (z odigrano tekmo več) je v zahodni konferenci zbral le St. Louis. Naslednja tekma jih čaka v noči na petek, ko v goste prihaja vodilno moštvo vzhoda Tampa.

Kako je Nick Shore odločil zmagovalca:

Le ena tretjina ne bo vedno dovolj

"Začetek zagotovo ni bil najboljši, kar naenkrat smo zaostajali za dva zadetka, k sreči smo ob koncu tretjine zaostanek znižali. A nato se je zgodba ponovila v drugem delu. Mislim, da smo v tretji tretjini prevzeli vajeti in zaigrali, kot si želimo. Zavedamo se, da ne bo vedno dovolj, da odlično odigraš le eno tretjino. Tokrat je bilo in vzeli bomo ti točki," se je v pogovoru za LA Kings Insider skozi tekmo sprehodil 30-letni slovenski hokejski as.

Ostali so mirni

Kot pravi, je bila tekma izjemno čustvena in fizična, kar so pričakovali, kljub zaostanku pa niso zganjali panike. "Lahko rečem, da nikoli ne odnehamo in se ne smilimo sami sebi. Čeprav smo zaostajali za dva zadetka, je bilo na klopi mirno. Nihče ni paničaril. Obdržali smo hladnost in začenjali obračati tekmo. Dosegli smo nekaj zadetkov ob koncih tretjin, v zadnji pa prevzeli nadzor in zmagali," je dodal Kopitar.

Drži se sedmega mesta, lovi pa legendo Kraljev

Kopitar je na 15 tekmah zbral osem zadetkov in 11 podaj (19 točk), kar ga na lestvici najučinkovitejših igralcev uvršča na sedmo mesto, na prvem je s 25 točkami Steven Stamkos. V skromni lanski sezoni je Hrušičan na 76 tekmah prispeval le 12 zadetkov. Tej številki se zdaj nezadržno približuje. Slovenec je v dresu LA Kings do zdaj dosegel 755 točk, le še tri točke ga ločijo, da na petem mestu večne lestvice Kraljev po točkah ujame Bernieja Nichollsa.

Jaromir Jagr je odigral 1925. tekmo lige NHL. Pred njim je po številu tekem le še Mark Messier. | Foto: Getty Images Jaromir Jagr je odigral 1925. tekmo lige NHL. Pred njim je po številu tekem le še Mark Messier. Foto: Getty Images

Jagr drugi na večni lestvici po številu tekem

45-letni češki veteran Jaromir Jagr je odigral 1925. tekmo lige NHL (1.717 v rednem delu) in na drugem mestu prehitel legendarnega Gordiea Howa. Največ tekem v tem tekmovanju, 1.992, je odigral Mark Messier.

McDavid odločil

Napeto je bilo tudi na srečanju v Edmontonu, kjer se je redni del podobno kot v Anaheimu končal brez zmagovalca, tako da se je dvoboj prevesil v podaljšek. Junak večera je postal Connor McDavid.

Liga NHL, 7. november:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 3:4*
Boll 7., Vatanen 13., Rakell 35.; Kopitar 17., Kempe 40., Brown 46. (podaja Kopitar), Shore 64.
Anže Kopitar (Los Angeles) je na ledu prebil 24 minut in 58 sekund. Na vrata Anaheima je sprožil dva strela. Prispeval je zadetek in podajo.

Buffalo Sabres : Washington Capitals 3:1
Kane 2, Pouliot; Ovečkin

Carolina Hurricanes : Florida Panthers 3:1
McGinn, Ryan, Williams; Trocheck

Columbus Blue Jackets : Nashville Predators 1:3
Dubois; Irwin, Jaernkrok, Arvidsson

New Jersey Devils : St. Louis Blues 1:3
Coleman; Tarasenko, Schwartz, Schenn
    
New York Islanders : Edmonton Oilers 1:2*
Eberle; Draisaitl, McDavid
    
Pittsburgh Penguins : Arizona Coyotes 3:1
Schultz, Malkin, Kessel; Rieder

Montreal Canadiens : Vegas Golden Knights 3:2
Gallagher, Benn, Pacioretty; Bellemare, Haula

Calgary Flames : Vancouver Canucks 3:5
Hamilton, Gaudreau, Ferland; Gagner, Vanek, Dorsett, Horvat, H. Sedin

* po podaljšku

Ne spreglejte