Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2022,
9.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Dallas Stars liga NHL

Torek, 25. 10. 2022, 9.00

1 leto, 5 mesecev

Liga NHL, 24. oktober

Vegas po zmagi nad Torontom na čelu NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vegas Golden Knights | Hokejisti Vegasa so s 3:1 ugnali Toronto in prevzeli vodstvo v pacifiški skupini.  | Foto Reuters

Hokejisti Vegasa so s 3:1 ugnali Toronto in prevzeli vodstvo v pacifiški skupini.

Foto: Reuters

Vegas Golden Knights so v severnoameriški hokejski ligi NHL s 3:1 ugnali Toronto Maple Leafs, osvojili deseto točko ter prvo mesto v pacifiški skupini. S tokrat prostim Bostonom so izenačeni na čelu lige. Peti v pacifiški skupini so Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki jih osmi dvoboj sezone čaka v noči na sredo po slovenskem času proti Tampi.

 
Florida Panthers
Sportal Panterji še drugič v sezoni premagali Otočane

V Las Vegasu je Phil Kessel izenačil rekord lige, saj je igral 989. tekmo v nizu, nobene tekme tako dolgo doslej ni izpustil le še Keith Yandle. Kessel ga lahko prehiti že naslednji večer, ko bodo zlati vitezi igrali proti San Jose Sharks. Yandle je po prejšnji sezoni končal športno pot, ki jo je v NHL začel leta 2006.

Leta 2006 je v najmočnejši hokejski ligi na svetu prvič zaigral tudi Kessel, ki je po tekmi povedal: "Igral sem res na veliko tekmah, ampak vedno je lepo zmagati. To je moja želja pred vsakim dvobojem in tako bo tudi jutri. Poleg tega pa moram reči, da sem imel srečo, da sem lahko brez premora igral tako dolgo."

Ekipa Edmonton Oilers je doma s 6:3 premagala Pittsburgh Penguins, ki pa so ostali na čelu metropolitanske skupine z devetimi točkami. Toliko jih ima tudi prvo moštvo centralne skupine Dallas Stars, ki je izgubilo v Ottawi, s 4:2 so zmagali Senators. Zanje je še na peti tekmi v nizu gol zadel Shane Pinto, Brady Tkachuk in Thomas Chabot sta dodala po gol in podajo.

V Edmontonu je bil nemški napadalec Leon Draisaitl, ki je dosegel gol in dve podaji, eden izmed petih igralcev, ki so bili med strelci za pet zaporednih golov Oilers. Gol in podajo so za domače vpisali Zach Hyman, Evander Kane in Ryan Nugent-Hopkins.

Pred svojimi navijači v New Jerseyju so Devils izgubili proti Washington Capitals s 3:6, tudi v Vancouvru ni bilo veselja na tribunah po tekmi, Canucks so z 2:3 klonili proti Carolini Hurricanes. Za goste sta v zadnji tretjini v razmaku 37 sekund zadela Sebastian Aho in Jesper Fast.

V Winnipegu so Jets s 4:0 nadigrali St. Louis Blues, ti so izgubili prvo srečanje nove sezone. Po 25 obrambah je domači vratar Connor Hellebuyck ostal nepremagan.

Liga NHL, 24. oktober

Ottawa Senators : Dallas Stars              4:2

New Jersey Devils : Washington Capitals     3:6

Edmonton Oilers : Pittsburgh Penguins       6:3

Winnipeg Jets : St. Louis Blues             4:0

Vegas Golden Knights : Toronto Maple Leafs  3:1

Vancouver Canucks : Carolina Hurricanes     2:3

Lestvici: 

Preberite še:

Anže Kopitar, Los Angeles Kings
Sportal Kopitar in Kralji brez uspeha pri Ovečkinu v Washingtonu
Anže Kopitar
Sportal Visok poraz Kopitarjevih Kraljev v Pittsburghu
Ne spreglejte