Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2022,
8.32

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Vegas Golden Knights Dallas Stars Nashville Predators liga NHL

Ponedeljek, 25. 4. 2022, 8.32

2 leti

Liga NHL, 24. april

Vegas zakockal zmago, Kralji z eno nogo v končnici, Ovečkin poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Vegas Golden Knights | Vegas je bil blizu zmagi, a v zaključku dopustil preobrat tekmeca in naredil uslugo Kraljem. | Foto Reuters

Vegas je bil blizu zmagi, a v zaključku dopustil preobrat tekmeca in naredil uslugo Kraljem.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL se redni del sezone počasi končuje, na vzhodu so že znani vsi udeleženci končnice, na zahodu je še bitka za zadnje mesto, a časa zmanjkuje. Anže Kopitar in njegovi LA Kings imajo do konca rednega dela le še dve tekmi, trenutno pa so s 96 točkami šesti na lestvici. Teoretično njihovo mesto v "play-offu" še lahko ogrozijo Vegas Golden Knigts, ki pa so zapravili zmago in dobili le točko, tako da so Kralji tik pred končnico. Na roko jim gre tudi poraz Nashvilla, ki z Dallasom v rokah še vedno drži wild-card za končnico.

Obe ekipi sta neposredni tekmec Anžetu Kopitarju in njegovemu moštvu Los Angeles Kings za preboj v drugi del tekmovanja. Los Angeles na šestem mestu ima 96 točk, Nashville na sedmem 94, sledita pa Dallas s 93 točkami in Vegas Golden Knights z 90.

Pri tem ne gre spregledati, da je Los Angeles v prvi vrsti odvisen sam od sebe, saj za potrditev preboja v drugi del na preostalih dveh obračunih potrebuje le še točko, s slabimi dosežki pa mu lahko pomagajo tekmeci in današnji izidi gredo ekipi iz Kalifornije še kako na roke.

Ekipa iz ameriške Meke igralništva je drugo točko San Joseju tokrat prepustila sama. Vegas je na tekmi vodil s 3:1 in vse do 58. minute tudi s 4:2. Najprej je za 4:3 zadel Nick Bonino, le sekundo pred koncem rednega dela pa je izenačil Švicar Timo Meier. Podaljšek ni prinesel sprememb, v kazenskih strelih pa je v zadnji seriji vratarja edini med vsemi premagal Thomas Bordeleau.

V Nashvillu pa je tekmo odločil 31-letni Rus Dmitrij Kulikov. Ta je zadel vsega 1,3 sekunde pred koncem podaljška in Minnesoti priboril obe točki.

Minnesota je po podaljšku ugnala Nashville. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Minnesota je po podaljšku ugnala Nashville. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Presenetljivo visok poraz je doživela Florida, vodilna ekipa lige, ki je doma morala priznati premoč Tampi Bay s 4:8 in izgubila prvič po 13 tekmah. Blestel je Rus Nikita Kučerov, ki je ob dveh golih v statistiko vpisal še tri podaje. Izgubil je tudi Colorado, najboljša ekipa zahoda. V Winnipegu so se Kanadčani veselili uspeha s 4:1.

Ovečkin je zaradi poškodbe peedčasno končal tekmo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ovečkin je zaradi poškodbe peedčasno končal tekmo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tesno je bilo v Washingtonu, kjer so odločali kazenski streli, po katerih se je veselil Toronto. Domači so izgubili tekmo in kapetana Aleksandra Ovečkina, ki je zaradi poškodbe zgornjega dela telesa srečanje predčasno končal v tretji tretjini.

Kopitar z Los Angelesom je bil prost. Čakata ga še dva dneva oddiha, nato pa bo slovenski reprezentant skupaj z Los Angelesom skušal potrditi play off na gostovanju v Seattlu.

Zmagovalca konferenc sta že znana, to sta Colorado Avalanche na zahodu in Florida Panthers na vzhodu.

Liga NHL, 24. april:

New Jersey Devils : Detroit Red Wings      0:3
New York Islanders : Carolina Hurricanes   2:5
Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers    5:2
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins  4:1
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche         4:1
Montreal Canadiens : Boston Bruins         3:5
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning     4:8
Washington Capitals : Toronto Maple Leafs  3:4**
Nashville Predators : Minnesota Wild       4:5 *
Anaheim Ducks : St. Louis Blues            3:6
Vegas Golden Knights : San Jose Sharks     4:5**

* - v podaljšku
** - kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar, Los Angeles Kings
Sportal LA Kings do nove pomembne zmage, Kopitar presegel velik mejnik
Ne spreglejte