Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
8.23

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Washington Capitals liga NHL Aleksander Ovečkin

Četrtek, 24. 1. 2019, 8.23

5 let, 3 mesece

Liga NHL, 23. januar

Ovečkin izenačil ruski rekord v ligi NHL, a mu ni bilo do veselja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Aleksander Ovečkin | Aleksander Ovečkin (desno) je izenačil rekord v Rusiji rojenih hokejistov v ligi NHL. | Foto Reuters

Aleksander Ovečkin (desno) je izenačil rekord v Rusiji rojenih hokejistov v ligi NHL.

Foto: Reuters

Branilci naslova v ligi NHL so izgubili še sedmič zapored. Tokrat so ostali praznih rok na gostovanju pri Toronto Maple Leafs (3:6). Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin se je pri poražencih med strelce vpisal enkrat. V ligi NHL je zbral že 1.179 točk in izenačil rekord rojaka Sergeja Fedorova. Rački iz Anaheima so na domačem ledu vpisali že sedmi zaporedni poraz. Proti vratom St. Louisa (1:5) so usmerili le 13 strelov. Liga NHL se bo nadaljevala šele 29. januarja.

Hokejisti v ligi NHL so odigrali še zadnje tekme pred premorom, v katerem bo pozornost plenila nedeljska tekma vseh zvezd. Na njej ne bo najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Kapetan v tej sezoni skromnih Los Angeles Kings je na zvezdniški tekmi nastopil že štirikrat, letos pa ni zbral dovolj glasov, tako da v nedeljo ne bo zaigral v San Joseju.

Ovečkin: Potrebujemo premor

Washingotn Capitals, prvaki lige, so s 3:6 izgubili na gostovanju pri Toronto Maple Leafs, kar je njihov sedmi zaporedni poraz. Aleksander Ovečkin je v drugi tretjini Washington povedel v vodstvo z 2:1 in tako dosegel svojo 1.179. točko v ligi NHL. S tem se je izenačil s Sergejem Fedorovom, ruskim hokejistom z največ točkami v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Potem so domačini vzeli stvari v svoje roke, zadeli petkrat, medtem ko so gostje le še enkrat, in zmagali. S tremi goli in podajo je izstopal Nazem Kadri.

Vrhunci dvoboja v Torontu:

"Mislim, da smo vsi naredili preveč napak. Poznamo sistem, ta deluje, a se trudimo narediti preveč. Zdaj potrebujemo premor. Vzeli si ga bomo, se sprostili, uživali čas z družino in prijatelji ter se vrnili pripravljeni na nadaljevanje," je po tekmi dejal ruski zvezdnik Ovečkin.

Rekord vratarja Nashvilla

Hokejisti Nashville Predators so dosegli minimalno zmago z 2:1 na gostovanju pri lanskem finalistu, moštvu Vegas Golden Knights. Eden ključnih mož ob zmagi je bil vratar gostov Juuse Saros, ki je zbral 47 obramb in s tem postavil svoj rekord.

Domači so povedli v prvi tretjini prek Maxa Paciorettyja, gostje pa so rezultat spreobrnili na začetku druge tretjine, ko so v treh minutah dvakrat zadeli. Najprej je izid izenačil Ryan Johansen, končni rezultat pa je v 23. minuti postavil Nick Bonino. Vegas je izgubil še tretjo od zadnjih štirih tekem in je peti na zahodu, Nashville je mesto pred njim.

Minimalno zmago z 2:1 so dosegli tudi hokejisti Montreal Canadiens, ki so doma premagali Arizono Coyotes. Kanadčanom je peto zmago v zadnjih šestih tekmah z golom v zadnji tretjini zagotovil Mike Reilly. Vratar Montreala Carey Price je ob 2.000. domači zmagi zbral 30 obramb.

Vrhunci srečanja v Montrealu:

Slabe štiri minute pred koncem tekme je bilo videti, da so gostje izenačili prek Alexa Galchenyuka, ki je lani poleti prestopil iz Montreala v Arizono, a je bil gol naknadno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Domači trener Claude Julien je zahteval ogled posnetka, kar se mu je obrestovalo.

"To je bilo zelo pomembno. S klopi se ni dobro videlo. Fantje na ledu so rekli, da bi lahko bil prepovedan položaj, ampak trener je bil očitno pozoren, videl je prav, kar je takoj naredilo razliko," je po tekmi dejal kapetan Montreala Shea Weber.

Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja prihodnja tekma čaka šele 3. februarja, ko bodo gostovali pri New York Islanders.

Liga NHL, 23. januar

Lestvica

Preberite še:

Evander Kane
Sportal Noro izenačenje Morskih psov, prvakom se je stemnilo pred očmi #video
LA Kings vs Colorado Avalanche
Sportal Potop Kraljev in Kopitarja v Denverju #video
Anže Kopitar
Sportal Olajšanje za Kopitarja in Kralje: po hudem porazu le zmagali #video

 

 

Ne spreglejte