Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
8.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

New York Rangers Ottawa Senators liga NHL končnica Nashville Predators St. Louis Blues

Sreda, 3. 5. 2017, 8.09

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 2. maj (konferenčni polfinale)

Rangers na domačem ledu le prišli do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
NY Rangers liga NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so v noči na sredo igrali dve tekmi. New York Rangers so na tretji tekmi na domačem ledu prišli do zmage, potem ko so Ottawo premagali s 4:1 in tako izid v zmagah znižali na 1:2.  Nashville je doma proti St. Louisu dosegel tretjo zmago.

Hokejistom New York Rangers je že pošteno tekla voda v grlo, potem ko so proti Ottawa Senators zaostajali z 0:2 v zmagah. Tokrat so na domači tekmi v Madison Square Garden svoje tekmce premagali z izidom 4:1 in tako znižali izid.

Rangers so šli v tekmo pod velikim pritiskom, ki so ga zelo dobro prenesli, saj so že v prvi tretjini povedli z 2:0. V polno sta zadela Mats Zuccarello in Michael Grabner. Druga tretjina je bila bolj izenačena. V 13. minuti je za izid 3:0 poskrbel Rick Nash in takrat je bolj kot ne postalo jasno, da jim zmaga ne more spolzeti z rok. Četrti gol je dosegel Oscar Lindberg, ki je bil njegov prvi v končnici.

Edini gol za Ottawo je dosegel Jean-Gabriel Pageau.

"Igrali smo zelo dobro in trdo prvo tretjino. To je bil pravi način," je po tekmi o poti do uspeha dejal Zuccarello. To je bil tretji zaporedni uspeh rangerjev na domačem ledu v končnici.

Nashvillu manjka le še zmaga

Korak bližje naslednjemu krogu pa so hokejisti Nashvilla. Domači navijači so sicer morali počakati do 45. minute, da so videli zadetke, a so bili na koncu zelo zadovoljni. Vsi trije goli so padli v zadnjih 15 minutah, domači pa so prvič zadeli po zaslugi branilca Ryana Ellisa; ta je najprej v navezi z vratarjem Pekko Rinnejem poskrbel, da tekmeci po izjemni priložnosti niso zadeli, sam pa je nato plošček, ki se je v eni akciji po posredovanju vratarja Jakea Allena dvakrat odbil nazaj v polje, v tretjem poskusu le pospravil v mrežo.

Zmagoviti zadetek je nato prispeval James Neal, ki je z natančnim strelom tik nad ramo vratarja Allena zadel pod prečko za 2:0. Odgovor gostov je bil sicer hiter, Joel Edmundson je Rinneja, ki je sicer dvoboj končal z 32 obrambami, s podobno neubranljivim strelom premagal v 57. minuti, a gostom nato do konca kljub silovitemu pritisku ni več uspelo zadeti in domači so se veselili pomembne zmage.

"To je bila zanesljivo najtežja tekma v tej seriji. Igrali so odlično tako v napadu kot obrambi, a tudi mi nismo bili slabi. Bili smo vsaj enakovredni večji del tekme, smo pa izkoristili svoje priložnosti," je dvoboj ocenil Ellis.

Peta, morda že odločilna tekma bo v petek v St. Louisu.

Liga NHL, 2. maj (konferenčni polfinale):

Vzhodna konferenca:

New York Rangers : Ottawa Senators 4:1 /1:2/
Grabner, Lindberg, Nash, Zuccarello; Pageau

Zahodna konferenca:

Nashville Predators : St. Louis Blues 2:1 /3:1/
Ellis, Neal; Edmundson

// - razmerje v zmagah, igrajo na štiri

Ne spreglejte