Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
7.03

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Vancouver Canucks Vegas Golden Knights liga NHL

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 7.03

4 mesece, 1 teden

Liga NHL, 17. december

Brez presenečenj, prvaki in Vancouver uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Vegas Golden Knights | Vegas je prišel do 21. zmage v sezoni. | Foto Reuters

Vegas je prišel do 21. zmage v sezoni.

Foto: Reuters

Nedelja v ligi NHL je prinesla pet tekem. Na delu sta bila dva divizijska tekmeca Kraljev, ki sta na lestvici pred moštvom Anžeta Kopitarja. Vodilni Vegas, ki brani naslov, je s 6:3 odpravil Ottawo, drugi Vancouver pa je s 4:3 zmagal na gostovanju pri skromnem Chicagu. 

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel v drugi tretjini, zmagovalca odločili šele kazenski streli
Casey Mittelstadt Buffalo Sabres
Sportal Prvaki imajo svoj kriptonit, to je Buffalo

Zlati vitezi iz igralniške meke so na domačem ledu izkušeno odpravili kanadske goste Ottawa Senators s 6:3.

Las Vegas je na 32. tekmi od 82 v rednem delu prišel do 21. zmage, vsega skupaj imajo zlati vitezi 47 točk, kar je največ ne samo v pacifiški skupini in zahodni konferenci, ampak tudi v ligi NHL.

Rezervni vratar Logan Thompson, ki je zamenjal Adina Hilla, je prišel s klopi in zbral 20 obramb, Jack Eichel in Ivan Barbašev sta dosegla po gol in podajo, za zlate viteze so zadeli še Jonathan Marchessault, Nicolas Roy, Chandler Stephenson in William Karlsson.

Vegas je niz zmag nad Ottawo podaljšal na devet tekem.

Drugouvrščena ekipa v tihomorski diviziji Vancouver Canucks se je presenetljivo mučila z najslabšo ekipo lige Chicago Blackhawks. Na koncu so Kanadčani le dobili polni izkupiček z zmago 4:3 v vetrovnem mestu.

Vancouver je vpisal 44. točko, zaostanek Kraljev na tretjem mestu lestvice skupine za njimi znaša šest točk.

Anaheim prepričljivo do zmage

Na led so stopili tudi mestni tekmeci Kraljev Anaheim Ducks in slavili prepričljivo zmago v gosteh nad New Jersey Devilsi s 5:1.

Adam Henrique je proti svojem nekdanjemu moštvu dosegel tri zadetke za svoj prvi hat-trick v karieri, Racmani so prekinili niz petih porazov.

Anaheim Ducks so prepričljivo slavili zmago v gosteh nad New Jersey Devilsi s 5:1. | Foto: Guliverimage Anaheim Ducks so prepričljivo slavili zmago v gosteh nad New Jersey Devilsi s 5:1. Foto: Guliverimage

Anaheimu sicer ne kaže najbolje, na 30 tekmah je zbral zgolj 11 zmag za 22 točk, le eno več od zadnjeuvrščene ekipe pacifiške skupine San Jose Sharks.

Vodilna ekipa centralne skupine Colorado Avalanche je bila ponoči pretrd oreh za razglašene Morske pse, ki so v gosteh v Denverju doživeli poraz z 2:6.

Nathan MacKinnon je z dvema goloma in dvema asistencama podaljšal niz točk na 15 tekem, Mikko Rantanen, Ryan Johansen, Valeri Ničuškin in Miles Wood so prav tako dosegli gole za Colorado.

Na tekmi med Carolina Hurricanes in Washington Capitals sta v rednem delu padla le dva gola. Derbi metropolitanske skupine so tako odločili kazenski streli. Najbolj zbran je ostal 31-letni ruski napadalec iz Čeljabinska Jevgenij Kuznjecov, ki je edini dosegel gol po koncu rednega dela za zmago gostov iz prestolnice z 2:1.

Capitals so osvojili vsaj točko na petih od zadnjih šestih tekem kljub strelski suši prvega zvezdnika Aleksa Ovečkina. Ta ni zadel že od 18. novembra.

Liga NHL, 17. december

Lestvica

Tampa Bay Lightning Steven Stamkos (
Sportal Stamkos prvič dal štiri gole, a vsi hvalijo vratarja
Ne spreglejte