Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2019,
7.20

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Carolina Hurricanes Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 16. 10. 2019, 7.20

4 leta, 6 mesecev

Liga NHL, 15. oktober

Nov poraz Kraljev, Doughty po trku predčasno z ledu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Los Angeles Kings Carolina Hurricanes Todd McLellan | Anže Kopitar in Kralji so na domačem ledu v Los Angelesu lovili tretjo zmago v  sezoni. | Foto Getty Images

Anže Kopitar in Kralji so na domačem ledu v Los Angelesu lovili tretjo zmago v sezoni.

Foto: Getty Images

V hokejski ligi NHL je bil na delu spet slovenski as Anže Kopitar, ki je s soigralci iz moštva Los Angeles Kings na domačem ledu gostil Carolino Hurricanes. Kralji so na koncu izgubili z izidom 0:2. Ob koncu jo je skupil eden ključnih branilcev Kalifornijcev Drew Doughty in predčasno končal srečanje. 

Kralji so sezono začeli nekoliko manj prepričljivo, saj so na šestih tekmah zbrali le dve zmagi in štiri poraze. Edina zadetka na tekmi sta za moštvo Carolina Hurricanes dosegla Martin Necas, ki je zadel v peti minuti druge tretjine, in Teuvo Teravainen, ki je v polno zadel le nekaj sekund pred koncem tekme. Carolina je tako v tej sezoni dosegla še sedmo zmago, na svojem računu pa ima le en poraz.

Pri Carolina Hurricanes se je na tekmi zelo izkazal vratar Petr Mrazek, ki je ubranil vseh 31 strelov na njegova vrata.

Anže Kopitar, najboljši slovenski hokejist, je tokrat ostal brez točk. Hrušičan je na ledu prebil slabih dvajset minut in dvakrat neuspešno streljal na gol. Za Kralje je bil to že tretji zaporedni poraz.

"Mislim, da je bila zelo enakovredna tekma. V določenih trenutkih smo igrali, kot si želimo. Moramo nadaljevati s trdim delom. Nisem pretirano razočaran, ker je bil odnos pravi. Imamo voljo, da popravimo stvari," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

"Izkoristili so eno od naših napak. Nam to ni uspelo. Gre za ekipo, ki je lani bila med štirimi najboljšimi. Težko je igrati proti njim. Ne pustijo ti ničesar," je dodal McLellan.

Kralji niso uspeli premagati Petra Mrazka, ki je zaustavil vseh 31 strelov. | Foto: Getty Images Kralji niso uspeli premagati Petra Mrazka, ki je zaustavil vseh 31 strelov. Foto: Getty Images

Predčasen konec za Doughtyja

Tekmo pa se je slabo končala za Kopitarjevega soigralca Drewa Doughtyja, ki je ob koncu tekme dobil udarec s strani kapetana Caroline Jordana Staala. Doughty pa je po trku z ogrado je sam oddrsal v slačilnico. "Čakajo ga pregledi. Počuti se dobro, to je dober znak, ampak to je vse, kar lahko trenutno povem," je o tem povedal McLellan.

"Slučajno se je zgodilo. Drsal sem ob njem. Mislil sem, da me vidi, skušal sem ga ustaviti. Upam, da je z njim vse v redu," je razložil Staal, ki je proti kraljem odigral 900. tekmo v karieri.

Reilly podajal za zmago nad Minnesoto

Toronto je s 4:2 ugnal Minnesoto. Morgan Reilly je zbral kar štiri podaje, vse v drugi tretjini. Mitch Marner se je izkazal z golom in dvema podajama.

Tampa Bay je bila s 3:1 boljša od Montreala, Steven Stamkos je prispeval gol in podajo, Andrej Vasilevskij je k uspehu dodal 33 obramb. Arizona je s 4:2 slavila proti Winnipegu, Christian Dvorak je za zmago zadel dvakrat. Vancouver je s 5:1 porazil Detroit, J.T. Miller je dosegal dva gola, Alexander Edler gol in dve podaji, Brock Boeser pa tri podaje.

Calgary je bil s 3:1 boljši od Philadelphie, Nashville s 5:2 Vegas Golden Knights.

Liga NHL, 15. oktober:

Lestvici:

Preberite še:

Colorado
Sportal Islanders po podaljšku boljši od prvakov
Jan Drozg
Sportal Uresničitev Štajerčevih (poletnih) želja in sanj na čakanju
slovenska hokejska reprezentanca SP 2019 Nursultan Robert Sabolič
Sportal Pirova zmaga Saboličevih, napredoval le Muršak
Ne spreglejte