Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
7.10

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

hokej NHL Carolina Hurricanes Boston Bruins

Sreda, 15. 5. 2019, 7.10

4 leta, 11 mesecev

LIGA NHL, KONFERENČNI FINALE, 14. MAJ

Boston neustavljiv, Carolini ni pomagala niti domača dvorana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Boston Carolina | Boston proti Carolini vodi že s 3:0 v zmagah. | Foto Reuters

Boston proti Carolini vodi že s 3:0 v zmagah.

Foto: Reuters

Hokejisti Bostona so v noči na sredo v ligi NHL dobili tretjo tekmo konferenčnega finala vzhoda proti Carolini z 2:1 in prednost v skupnih zmagah povečali na 3:0. Po dveh zmagah na domačem ledu, so bili prvič v letošnji končnici lige NHL boljši še v Raleighu in si s tem že priigrali prvi zaključni plošček za uvrstitev v veliki finale. Vsi trije zadetki so padli v drugi tretjini.

Gostje iz Bostona so povedli v 22. minuti, ko je zadel v polno Chris Wagner. Le štiri minute pozneje je prednost podvojil Brad Marchand. Gostitelji so v 34. minuti prek Calvina de Haana znižali na 1:2, to pa je bilo tudi vse, kar so uspeli napraviti, tako da so se Bruins znašli pred uvrstitvijo v veliki finale lige NHL. 

Pri zmagovitih gostih se je izkazal finski vratar Tuukka Rask s 35 obrambami. Carolina je po petih domačih zmagah prvič v tej končnici izgubili na domačem ledu. Vratar poražencev Curtis McElhinney, na golu je zamenjal češkega vratarja Petra Mrazeka, ki je branil na prejšnjih tekmah, ki so ju tekmeci dobili s skupnim izidom 11:4, je zaustavil 29 strelov gostov.

Vrhunci dvoboja v Raleighu:

Ekipa Boston Bruins je le še eno zmago oddaljena od velikega finala severnoameriške hokejske lige in boja za Stanlyjev pokal.  Boston, ki je Stanlyjev pokal zadnjič osvojil leta 2011, si lahko v finale tokratne sezone pribori že v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bo prav tako igral v dvorani Caroline.

Prvi zaključni plošček za Boston

Po dveh domačih zmagah in tretji v gosteh lahko Boston serijo odloči v svoj prid že naslednji večer v Raleighu. Pa na začetku tretjega dvoboja ni kazalo tako, saj so domači silovito začeli in so na vrata Raska v prvi tretjini sprožili kar 20 strelov. A so nato Bruins po napaki Hurricanes s protinapadom zadeli že po minuti in 21 sekundah drugega dela igre.

Plošček je namreč skušal odbiti igralec domačih Brock McGinn, a ga je preusmeril tako, da se je od drsalke napadalca Bostona Seana Kuralyja odbil do Joakima Nordstroma, ki je zaposlil Wagnerja. Dobrih pet minut pozneje je izid ob igralcu več na ledu povišal Marchand.

Carolina na drugi strani ni izkoristila nobene od petih številčnih prednosti, štiri je imela v prvi tretjini. Tudi tretji in zadnji gol na tekmi je padel v drugi tretjini, ko je De Haan na svoji sedemindvajseti tekmi v končnici dosegel prvi zadetek.

Liga NHL, konferenčni finale, 14. maj

Zahodna konferenca:

San Jose Sharks (2) - St. Louis Blues (5) 1:1

Vzhodna konferenca:

Boston Bruins (2) - Carolina Hurricanes (7) 3:0

Igrajo so na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Nemčija SP v hokeju 2019
Sportal Nemci in Švicarji z zmagama na vrh
Nikolai Prokhorkin
Sportal Prohorkin podpisal vstopno pogodbo z LA Kings
Kanada Slovaška, SP 2019
Sportal Kanadčani po preobratih in drami do zmage v zadnji sekundi!
Ne spreglejte