Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
6.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Vegas Golden Knights New York Rangers liga NHL

Torek, 13. 2. 2024, 6.54

2 meseca, 2 tedna

liga nhl, 12. februar

NY Rangers končali zmagovito serijo Calgaryja, Minnesota ugnala prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
New York Rangers | Hokejisti New York Rangers so na domačem ledu vknjižili peto zaporedno zmago, Calgary so premagali z 2:0, vratar Igor Šesterkin je zaustavil vseh 30 strelov gostov. | Foto Reuters

Hokejisti New York Rangers so na domačem ledu vknjižili peto zaporedno zmago, Calgary so premagali z 2:0, vratar Igor Šesterkin je zaustavil vseh 30 strelov gostov.

Foto: Reuters

Hokejisti New York Rangers so pred domačimi gledalci premagali Calgary Flames, vknjižili peto zaporedno zmago in končali zmagoviti niz kanadske ekipe. Vratar Igor Šesterkin je zaustavil vseh 30 strelov gostov. Prvaki iz Vegasa doma niso bili uspešni, s 3:5 so izgubili proti Minnesoti.

St. Louis Blues
Sportal Vancouver se je utrdil na vrhu, St. Louis ujel Kralje

Madison Square Gardnu so gledalci na prvi zadetek čakali do 33. minute, ko je Willu Cuyllu le uspelo premagati Jacoba Markstroma in je gostitelje popeljal v vodstvo. Kanadski kolektiv je iskal izenačenje, ob koncu tudi brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a mu ni uspelo premagati razpoloženega Igorja Šesterkina, ki je za svoj prvi shutout sezone, sicer pa 12. kariere, zaustavil vseh 30 strelov Calgaryja. Jimmy Vesey je 20 sekund pred koncem plošček poslal v prazen gol in postavil končnih 2:0.

NY Rangers so se s peto zaporedno zmago utrdili na prvem mestu metropolitantske divizije, pred Carolino imajo šest točk prednosti, a tudi dve tekmi več.

Prvakom iz Vegasa ni uspelo zmagati tretjič zapored, to jim je preprečila Minnesota, ki se je po slabem začetku, ko se je že v 22. sekundi znašla v zaostanku, pobrala in slavila s 5:3. Matthew Boldy je k zmagi prispeval zadetek in dve asistenci, Joel Eriksson Ek je zadel dvakrat, drugič v prazen gol za končni rezultat. Vegas ostaja drugi v pacifiški diviziji, deset točk pred četrtimi Kralji, ki so odigrali štiri tekme manj, naslednja pa jih čaka v noči na sredo pri Buffalu.

Philadelphia je četrtič zapored zmagala na domačem terenu proti Arizona Coyotes (5:3). Kojoti so v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom (3:2), a so gostitelji preobrnili srečanje in vknjižili dve točki.

Pomembno zmago v boju za končnico so dosegli tudi člani New Jersey Devils, ki so s 3:1 premagali Seattle Kraken in so zdaj deveti na vzhodu.

Liga NHL, 12. februar:

Lestvica:

Evander Kane, Edmonton
Sportal Vroči Edmonton pred gostovanjem pri Kraljih ugnal Anaheim, slavnostno v Minnesoti
David Rittich, Los Angeles Kings
Sportal Anže Kopitar in Kralji s kar 4:0 ustavili najbolj vročo ekipo lige #video
 
Ne spreglejte