Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2019,
8.14

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 13. 12. 2019, 8.14

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 12. december

Kraljem mestni derbi, Kopitar 26. v ligi NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so prišli do zmage. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so prišli do zmage.

Foto: Reuters

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL prekinila niz enajstih porazov v gosteh. Kralji so dobili prestižni mestni derbi proti tekmecem iz tihomorske divizije Anaheim Ducks z 2:1. Najzaslužnejši mož je bil pred vrati Jonathan Quick s 36 obrambami. Za kralje sta zadela Jeff Carter in Matt Luff.

Pri obeh golih je s podajama sodeloval Tyler Toffoli. Slovenski hokejski as Anže Kopitar je tokrat ostal brez točke. V statistiko je vpisal tri strele na gol. Na šestih odigranih decembrskih tekmah pa je le na eni tekmi napolnil statistiko, ko je bil vpisal podajo in zadel pri sicer porazu kraljev proti Calgaryju (3:4).

Vrhunci zmage Los Angelesa nad Anaheimom:

Kopitar v drugi del decembra vstopa s skupno 29 točkami, 11 goli in 18 podajami. Kljub nekoliko slabšemu začetku veselega decembra Kopitar ostaja najbolj učinkovit kralj. Na lestvici strelcev po točkah je na 26. mestu. Povsem na vrhu sta hokejista Edmontona Connor McDavid s 57 točkami (20 golov, 37 podaj) in Leon Draisatl (55 točk, 20 golov, 35 podaj).

Naslednji tekmec Pittsburgh

Hrušičan je v tej sezoni prispeval 11 golov in 18 podaj. | Foto: Reuters Hrušičan je v tej sezoni prispeval 11 golov in 18 podaj. Foto: Reuters Kralji bodo tudi naslednjo tekmo odigrali v gosteh, ko bodo v noči s sobote na nedeljo igrali pri ekipi Pittsburgh Penguins. Pri pingvinih bodo skušali izboljšati odstotek gostujočih zmag, kajti letos so bili le trikrat v uspešni na ledenih ploskvah zunaj Staples Centra.

Los Angeles z 28 točkami ostaja najslabša ekipa v razvrstitvi zahodne konference. Branilci naslova St. Louis Blues imajo na vrhu zahodne konference 44 točk. Rački iz Anaheima, ki sodi v metropolitansko območje Los Angelesa, čeprav je kakih 48 kilometrov oddaljen od dvorane Staples Center, imajo dve točki več kot kralji. Los Angeles, Anaheim in Chicago Blackhawks ostajajo na repu razpredelnice zahodne konference.

Kako je Detroit prekinil niz dvanajstih porazov:

V novi sezoni ne gre po načrtih tudi enajstkratnim prvakom lige NHL Detroit Red Wings, ki so z zgolj 19 točkami na 33 tekmah daleč najslabša ekipa lige NHL. Rdeča krila so le prekinili niz dvanajstih porazov ter s 5:2 slavili na domačem ledu proti kanadskim gostom Winnipeg Jets.

Vodilna ekipa atlantske skupine Boston Bruins je v gosteh morala priznati premoč hokejistom Tampa Bay Lightning s 3:2. V vrstah domačih se je z dvema zadetkoma izkazal kapetan Steven Stamkos.

T. J. Oshie
Sportal Washington poglobil krizo Bostona #video

Liga NHL, 12. december

Lestvica

Preberite še:

Slovenija Kazahstan svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Jan Drozg
Sportal Drozg s prvencem, a na koncu se mu ni smejalo
slovenska hokejska reprezentanca U20
Sportal Slovenci se selijo v nižji razred, sosedom uspel velik podvig
Ne spreglejte