Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2020,
6.08

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

San Jose Sharks koronavirus liga NHL

Sreda, 11. 3. 2020, 6.08

1 leto, 6 mesecev

Liga NHL, 10. marec

Boston prekinil zmagovalni niz Philadelphie Flyers, tudi liga NHL bo čutila koronavirus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Boston Bruins | San Jose Sharks bodo do najmanj konca marca domače tekme igrali pred praznimi tribunami. | Foto Reuters

San Jose Sharks bodo do najmanj konca marca domače tekme igrali pred praznimi tribunami.

Foto: Reuters

V noči na sredo je bil zanimiv program. Najboljše moštvo lige Boston Bruins je uspešno gostovalo v Philadelphii, saj je tamkajšnjim Flyers prekinilo že devet tekem trajajoč zmagoviti niz. Anže Kopitar in njegovi LA Kings so imeli prost večer.

Domača Philadelphia je lovila deseto zaporedno zmago, a so gosti pokazali, zakaj veljajo za trenutno najboljše obrambno moštvo lige NHL. Finec Tukka Rask je v vratih ustavil vseh 36 strelov domačih, na drugi strani ledu pa so kosmatinci izkoristili prednost igralca več na ledu v 39. minuti, ko je zadel Matt Grzelcyk. Piko na i je v 55. minuti postavil še Patrice Bergeron za 44. zmago v sezoni na 70 tekmah.

S tem je Boston prvi prebil mejo 100 osvojenih točk, s čimer imajo zdaj osem točk prednosti pred moštvom Tampa Bay Lightning. Strele so namreč izgubile obračun v Torontu z 1:2 in doživele drugi poraz v nizu. Za javorove liste sta zadela William Nylander in Auston Matthews, ki je zabil svoj 47. gol v sezoni. S tem na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za Aleksandrom Ovečkinom (Washington) in Davidom Pastrnakom (Boston), ki sta jih dosegla 48.

Pomembnih zmag v boju za končnico v zahodni konferenci sta dosegla Nashville Predators in Vancouver Canucks. Plenilci so v gosteh premagali Montreal s 4:2, dovolj pa je bila druga četrtina, v kateri so dosegli vse štiri zadetke. Vancouver pa je za domačo zmago s 5:4 proti New York Islanders potreboval kazenske strele. Edinega je izkoristil J.T. Miller ter s tem otočanom prizadejal še sedmi poraz zaporedoma, s čimer je moštvo iz New Yorka točko oddaljeno od mest, ki vodijo v končnico.

Na njih sta še vedno Pittsburgh Penguins in Carolina Hurricanes, ki sta danes zabeležila zmagi proti odpisanima moštvoma na vzhodu. Pingvini so s 5:2 ugnali New Jersey Devils, Carolina pa je šele v zadnji tretjini strla odpor zadnjega Detroita in prav tako slavila s 5:2.

Na zahodu se nadaljuje kalvarija Dallas Stars, ki so izgubili še šesto tekmo v nizu. Tokrat je bilo boljše moštvo New York Rangers, ki je slavilo s 4:2. Zvezde so, potem ko so se borile za vrh lestvice v centralni diviziji s St. Louisom, zdaj le še štiri točke od mesto, ki ne vodijo v končnico, piše STA.

San Jose Sharks | Foto: Reuters Foto: Reuters San Jose Sharks bodo morali domače tekme igrati pred praznimi tribunami

San Jose Sharks bodo prvi v ligi občutili ukrepe proti širjenju novega koronavirusa. Kalifornijsko okrožje Santa Clara je namreč do konca marca prepovedalo vse javne dogodke z več kot tisoč udeleženci, tako da bodo morali San Jose Sharks domače tekme igrati pred praznimi tribunami.

Shark se bodo morali tako na domačih spopadih z Montreal Canadiens, Boston Burins in Arizona Coyotes znajti brez pomoči navijačev, najverjetneje pa bodo odločitvi okrožja Santa Clara sledili tudi drugi, poročajo ameriški mediji. Tudi v ZDA število okušenih z novim koronavirusom raste in pričakovati je vse več omejevanja zbiranja večjega števila ljudi. Kot v Aziji in Evropi bodo ena prvih "žrtev" ukrepov za omejevanje širjenja virusa prav športni dogodki.

Liga NHL, 10. marec

Montreal Canadiens : Nashville Predators 2:4

New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 2:5

Philadelphia Flyers : Boston Bruins 0:2

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 2:1

Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 2:5

Dallas Stars : New York Rangers 2:4

Anaheim Ducks : Ottawa Senators 5:2

Vancouver Canucks : New York Islanders 5:4 *

* - kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

 

Ne spreglejte