Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 10. 2022,
21.45

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Innsbruck HK SŽ Olimpija IceHL

Sobota, 8. 10. 2022, 21.45

1 leto, 6 mesecev

LIGA ICEHL, 8. KROG

Innsbruck ostaja nerešljiva uganka za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
HK Olimpija Innsbruck | Zmaji so v Innsbrucku doživeli poraz. | Foto HC Innsbruck

Zmaji so v Innsbrucku doživeli poraz.

Foto: HC Innsbruck

Hokejisti ljubljanske HK SŽ Olimpije so danes izgubili tekmo osmega kroga lige ICE v Innsbrucku, ki jim že v lanski sezoni ni ležal - izgubili so vse štiri obračune s Tirolci. V petek so zmaji s 4:1 premagali Pioneers Voralrberg, danes pa izgubili z 2:5. Innsbruck se je z zmago povzpel tik pod vrh prvenstvene lestvice, Olimpija pa ostaja na sedmem mestu. Hokejisti madžarskega Fehervarja z Anžetom Kuraltom so v napeti tekmi priznali premož Beljaku Roberta Saboliča in Blaža Tomaževiča.

Pioneers Vorarlberg HK Olimpija
Sportal Olimpija avstrijski dvojček začela z zmago

Po petkovi gostujoči zmagi nad Vorarlbergom s 4:1 so Ljubljančani danes spet igrali v regionalnem tekmovanju, a prikazali bledo predstavo in visoko izgubili. To je tretji poraz Olimpije v tej sezoni lige ICEHL.

Današnje srečanje proti Innsbrucku so zeleno-beli odprli slabo in se že v drugi minuti znašli v zaostanku, ko je domačine v vodstvo popeljal Martin Ulmer. Zmaji so se po prejetem zadetku hitro prebudili in Rok Kapel je imel prvo lepo priložnost za izenačenje. Po nekaj obrambah domačega vratarja Thomasa Edwarda McColluma pa so v 10. minuti Ljubljančani prišli do izenačujočega gola. Prvi strel je vratar Innsbrucka še ukrotil, nato pa ga je premagal Žiga Pance. Po zadetku je nekaj časa Olimpija še vedno nadzorovala igro, a do naslednje velike priložnosti so prišli hokejisti Innsbrucka, ko je Braeden Shaw zadel levo vratnico. Slabe tri minute pred koncem prve tretjine pa so domačini znova povedli po zaslugi Senne Peetersa.

HK Olimpija Innsbruck | Foto: HC Innsbruck Foto: HC Innsbruck

V drugi tretjini pa je bila Olimpija praktično ves čas v podrejenem položaju. V 23. minuti je prednost Innsbrucka povišal Dario Winkler. Le štiri minute kasneje so domačini zadeli še enkrat, ko je bil uspešen Jan Lattner. Trenerj Olimpije Mitja Šivic je posegel po vratarski menjavi, Anthonyja Morrona je zamenjal Žan Us. Hokejisti Olimpije so delovali bolj živahno in Carl Watson Neill je zadel tudi prečko. Vseeno je bil Innsbruck tisti, ki je prišel do novega zadetka. Po tem, ko so preživeli igro z igralcem manj, je v 35. minuti izid na 5:1 povišal Shaw.

Tudi v zadnji tretjini hokejisti Innsbrucka niso popuščali in takoj po odmoru dvakrat zadeli okvir Olimpijinih vrat. Zeleno-beli so v tretji tretjini le prišli do svojega drugega zadetka na tekmi. Pance je v 54. minuti asistiral Neillu. Do konca tekme se izid ni več spremenil in Olimpija se iz Innsbrucka vrača s porazom.

Ljubljanske hokejiste zdaj najprej v sredo čaka tekma lige prvakov v gosteh proti Zugu, naslednji dvoboj v ligi ICEHL pa bodo odigrali v petek prav tako na gostovanju pri Salzburgu.

Linz nadaljeval zmagovito, Bolzano na vrhu

V nedeljo so hokejisti Linza, ki jim gre odlično, za peto zaporedno zmago premagali Celovec in skočili na drugo mesto. S manj in točko več je pred njimi je Bolzano, ki je v nedeljo s 5:3 slavil pri zadnjem Pustertalu.

Liga ICEHL, 8. krog

Sobota, 8. oktober
Fehervar AV19 : VSV Beljak 5:6 (0:1, 3:2, 2:3)
(Anže Kuralt/Fehervar je bil podajalec pri drugem golu Albe; Robert Sabolič/VSV je bil podajalec pri četrtem in šestem golu Beljaka, odsedel je tudi eno malo kazen, Blaž Tomaževič/VSV pa je prispeval podajo pri tretjem zadetku Beljaka.)

Innsbruck : HK SŽ Olimpija 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)
1:0 Ulmer (Watson, Winkler 2.), 1:1 Pance (Šturm, 10.), 2:1 Peeters (Coulter, Bourque, 18.), 3:1 Winkler (Hackl, Ulmer, 23.), 4:1 Lattner (Shaw, Krogsgaard, 27.), 5:1 Shaw (Paulweber, Mader 35.), 5:2 Neill (Pance, Šturm, 54.)

Nedelja, 9. oktober:
Black Wings Linz : KAC Celovec 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
(Rok Tičar/Celovec je podal za izenačenje na 1:1, sprožil je dva strela na gol Linza; Val Usnik/Celovec je bil drugi vratar in ni dobil priložnosti za branjenje.)

Pustertal : Bolzano 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)

Petek, 18. november:
19.15, Red Bull Salzburg (Aljaž Predan) - Pioneers Vorarlberg (Luka Maver)

Nedelja, 20. november:
17.30, Asiago - Vienna Capitals

Lestvica

1. Bolzano 7 tekem - 18 točk
2. Linz 8 - 17
3. Innsbruck 7 – 15
4. Red Bull Salzburg  7 – 15
5.  EC KAC 7 - 11
6. Fehervar 8 - 11
............................................
7. HK SŽ Olimpija 7 – 11
8. VSV Beljak 7 - 9
9. Vienna Capitals 6 – 9
10. Graz 99ers 7 – 9
........................................
11. Vorarlberg Pioneers 8 - 7
12. Asiago 6 - 3
13. Pustertal 7 - 3

Preberite še:

HK Olimpija Grizzlies Wolfsburg
Sportal Švicarski prvak v Tivoliju upravičil vlogo favorita
Ne spreglejte