Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 5. 2012,
8.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

končnica Slovenija NHL

Sreda, 23. 5. 2012, 8.52

7 let, 12 mesecev

Kopitar vesel podpore iz Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski hokejski velemojster Anže Kopitar piše novo poglavje v zgodovini slovenskega hokeja. Nastopil bo v finalu Stanleyjevega pokala in z Los Angelesom skušal priti do prvega naslova prvakov.

Ne le Kalifornija, tudi Slovenija je na nogah. ''Kralji'' so se po 19 letih uvrstili v finale Stanleyjevega pokala, del te zgodbe pa je tudi Hrušičan, eden najpomembnejših igralcev franšize, ki je med najzaslužnejšimi, da bodo Kings skušali priti do prvega naslova prvakov v NHL. V svojem prvem in doslej edinem finalu so namreč morali priznati premoč Montrealu. ''Kolikor sem slišal, tudi v Sloveniji zelo spremljajo naše predstave. Veliko ljudi vstane med drugo in tretjo uro zjutraj ter gleda naše obračune. Doma me podpirajo in tega se veselim,'' se zaveda podpore v rodni domovini 24-letni napadalec.

Pot do finala je bila težka, a so bili hokejisti iz Kalifornije suvereni. Ob dvanajstih zmagah le dva poraza, oba pred domačimi navijači, medtem ko so v gosteh blesteli in na vseh osmih obračunih spravili nasprotnike na kolena.

''Še kako sta pomembni uvodni zmagi v gosteh, ki sta nam dali dodatne energije. Nato smo doma povedli s 3:0 v zmagah in takrat smo vedeli, kako blizu smo. Phoenix je odlična ekipa, zato smo vedeli, da še ni konec. Potrebovali smo še eno zmago in če smo izgubili na četrti tekmi, smo na peti zaključili posel,'' je zadnjo serijo ocenil Hrušičan, ki je nekaj besed spregovoril tudi o tekmi številka pet: ''Vedeli smo, da bodo v prvi tretjini močno pritisnili, prišli so do vodstva ob igralcu več, vendar pa smo jim hitro vrnili in sami zadeli ob igralcu manj. Znova je bil med vratnicami izvrsten Quick, ki je med najzaslužnejšimi za napredovanje.''

Nasprotnik v finalu še ni znan, trenutno je na vzhodu po štirih tekmah izenačeno 2:2 v zmagah, Kopitar pa doslej niti ni imel časa, da bi se ukvarjal z nasprotnikoma, a vseeno dejal: ''Kmalu bomo podrobneje spoznali oba potencialna nasprotnika v finalu Stanleyjevega pokala. Ker prihajata z vzhoda, se med sezono nismo velikokrat srečali. Vendar pa se že veselim te serije. Bila bo zabavna, pričakujem ogromno trdega dela in napeto serijo.''

Ne spreglejte