Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2019,
9.38

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

ECHL Wheeling Nailers Jan Drozg Pittsburgh Penguins

Ponedeljek, 11. 11. 2019, 9.38

4 leta, 5 mesecev

o sezoni v ligi echl

Jan Drozg takšnega začetka ni pričakoval, a stvari se postavljajo na svoje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Jan Drozg | Jan Drozg je sezono začel v dresu razvojnega moštva Pittsburgha Wheeling Nailers. Štajerec tega ni pričakoval, upal je, da bo drsal ligo višje v AHL, a se to za zdaj še ni zgodilo. | Foto Športna agencija Proelium

Jan Drozg je sezono začel v dresu razvojnega moštva Pittsburgha Wheeling Nailers. Štajerec tega ni pričakoval, upal je, da bo drsal ligo višje v AHL, a se to za zdaj še ni zgodilo.

Foto: Športna agencija Proelium

Slovenski hokejist Jan Drozg je letošnjo sezono začel onstran Atlantika v ligi ECHL pri članski ekipi Wheeling Nailers, razvojnem moštvu ekipe Pittsburgh Penguins. Drozg je v dozdajšnjih desetih tekmah zbral šest golov ter štiri podaje, kar ga uvršča med najboljše igralce Wheelinga, a Štajerec priznava, da pred sezono ni pričakoval, da jo bo začel v ECHL, pač pa ligo višje.

Jan Drozg
Sportal Uresničitev Štajerčevih (poletnih) želja in sanj na čakanju

Ob poletnem odhodu Jana Drozga, ki ga je leta 2017 na naboru kot 152. izbral Pittsburgh Penguins, čez lužo je bilo pričakovati, da ga najprej čaka leto kaljenja v drugokakovostni profesionalni ligi AHL, pri podružnici Pittsburgha Wilkes-Barre/Scranton Penguins, za katero je v zadnjih dveh sezonah dobil priložnost na treh tekmah. Tako je menil tudi sam. A stvari so se obrnile drugače, premierno člansko sezono je začel v razvojni ligi ECHL.

"Pri pingvinih so se odločili, da svojo prvo člansko sezono začnem v razvojni ligi. Kot vsak športnik si seveda želim igrati na najvišji ravni, tako moja želja še zmeraj ostaja liga NHL," je slovenskim navijačem in ljubiteljem hokeja v Slovenijo sporočil Štajerec.

"Priznam, igram tukaj, kjer nisem pričakoval, da bom začel svojo prvo člansko sezono. Ampak treba bo iti korak za korakom. Najprej se bom moral dokazati tukaj. Mislim, da je vsak začetek dokaj težek, zlasti ko menjaš okolje, ekipo, soigralce. Prilagoditi se moraš na vse nove stvari, ampak zadeve gredo iz dneva v dan na bolje, tudi jaz se počutim bolje," razmišlja 20-letnik, ki želi zaigrati med elito tako kot slovenski zvezdnik Los Angeles Kings Anže Kopitar.

"Priznam, da mi na začetku ni bilo najlažje, ampak se počasi postavljajo stvari na svoje mesto." | Foto: Zack Rawson "Priznam, da mi na začetku ni bilo najlažje, ampak se počasi postavljajo stvari na svoje mesto." Foto: Zack Rawson

"Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto"

"Priznam, da mi na začetku ni bilo najlažje, ampak se počasi postavljajo stvari na svoje mesto. To je moja prva sezona med člani in nisem si mislil, da bo lažje. Vedel sem, v kaj se spuščam in kakšna je ta liga. Več ali manj se mi zdi, da je vse stvar navade. Prej se navadiš oziroma na nek način prilagodiš, lažje ti je," je prepričan.

"Najtežje do zdaj so mi vožnje. V tej ligi se na vsa gostovanja potuje z avtobusom. To so res dolga gostovanja. Povprečno je osem oziroma devet ur vožnje v eno smer. Igramo 72 tekem na sezono, od tega jih je polovica v gosteh in to je res veliko potovanj. Večinoma je naš ritem hokej-avtobus, hokej-avtobus in ponovi. Kot sem rekel, vse je stvar navade, mi pa v začetku to povzroča kar nekaj preglavic, ampak se bom navadil tudi na to," ne obupava Drozg.

"Cilj v letošnji sezoni je ta, da dobim vpoklic v ligo AHL in pozneje v ligo NHL." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Cilj v letošnji sezoni je ta, da dobim vpoklic v ligo AHL in pozneje v ligo NHL." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Cilj? Vpoklic v ligo AHL, pozneje tudi v NHL.

"Sezona se je komaj dobro začela. Trenutno imam sicer največ golov v naši ekipi, ampak smo na začetku sezone in je težko govoriti o golih in točkah. Mislim, da sem na pravi poti, bomo pa pozneje lahko naredili 'rezime' o tem, koliko je bilo vse skupaj uspešno.

Cilj v letošnji sezoni je ta, da dobim vpoklic v ligo AHL in pozneje v ligo NHL. Vsi igralci, ki smo tukaj, imamo podoben cilj. Vsi si želimo to doseči in na drugi strani si seveda želim, da iz dneva v dan napredujem in postajam boljši igralec," je sklenil Drozg.

Ligo AHL je že spoznal. Ob koncu zadnjih dveh sezon je sodeloval na treh tekmah tega tekmovanja in se podpisal pod eno podajo.

Praga NHL
Sportal Kmalu nova olimpijska rdeča luč za NHL-ovce?
Mariborčan je šesti Slovenec, ki je doživel čast uvrstitve v eno od ekip lige NHL.

Prvi je bil leta 1998 Edo Terglav, ki ga je kot 249. izbral Buffalo. Dve leti pozneje je Jureta Penka kot 203. izbral Nashville, sledili so Marcel Rodman (2001, 282., Boston), Anže Kopitar (2005, 11., Los Angeles) in Drozgov someščan Jan Muršak (2006, 182., Detroit).

Preberite še: 

slovenija francija hokej
Sportal Slovenci nad Francoze s praznimi naboji
Ne spreglejte