Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2017,
12.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Ivo Jan Graz 99ers hokej trener Eispiraten Crimmitschau

Nedelja, 5. 2. 2017, 12.22

6 let, 6 mesecev

Novi pomočnik trenerja Eispiraten Crimmitschau

Ivo Jan nove izzive našel v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Graz 99ers Ivo Jan | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nekdanji slovenski hokejist, zadnja leta pa trener Ivo Jan bo po vodenju Gradca, ki ga je moral zaradi slabših rezultatov zapustiti decembra, v prihodnje služboval pri nemškem drugoligašu Eispiraten Crimmitschau.

Za 41-letnega Jana bo to tretji klub, pri katerem bo deloval kot trener. V sezonah 2012/13 in 2013/14 je bil glavni trener ljubljanske Olimpije, nato pa odšel v bolj urejeno okolje na avstrijsko Štajersko. Gradec je že pred službo v trenerskem štabu poznal iz igralskih let. Pri graških panterjih je bil sprva desna roka ameriškega samodržca Todda Bjorkstranda, nato pa jeseni 2015 postal glavni strateg.

V tej vlogi je bil vse do sredine decembra lani, ko se je moral zaradi nezavidljivih rezultatov posloviti. Njegovo taktirko moštva, v katerem drsa slovenski napadalec Ken Ograjenšek in ki mu gre v kvalifikacijskem delu za zdaj najbolje, je prevzel Doug Mason.

Naslednji izziv je Nemčija

Dober mesec in pol zatem, ko so se mu v Gradcu zahvalili za sodelovanje, si je nekdanji pomočnik selektorja slovenske reprezentance našel novo službo. V prihodnje bo deloval v drugi nemški ligi, kjer bo kot pomočnik pomagal trenerju zadnjeuvrščenega Eispiraten Crimmitschau.

Vodenje tega je ob koncu decembra prevzel nekdanji nemški reprezentant in še lani njegov član John Tripp, ki mu bo, vsaj tako upajo v klubu, k boljšim časom pomagal Jan. Nemški kolektiv je na 41 tekmah zmogel zgolj 12 zmag in je zasidran na zadnjem mestu lestvice, kar pomeni, da nemško-slovensko trenersko navezo in igralce čaka boj za obstanek v ligi.

Nik Pem že zabija

Nik Pem je v petek odigral prvo tekmo za Heilbronner Falken in že na premieri v nemški drugi ligi zadel. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Nik Pem je v petek odigral prvo tekmo za Heilbronner Falken in že na premieri v nemški drugi ligi zadel. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Mesto pred Janovim novim delodajalcem je Heilbronner Falken še enega nekdanjega trenerja Olimpije Fabiana Dahlema. Ta je iz ljubljanskega moštva med sezono pripeljal branilca Jonathana Hartyja in pred dnevi še napadalca Nika Pema.

Mladi slovenski reprezentant je v petek odigral svojo prvo tekmo v drugi nemški ligi in že takoj zatresel mrežo nasprotnika Lausitzer Fuchse. Pem je kljub igralcu manj zadel za vodstvo 1:0, a se na koncu ni mogel veseliti zmage, saj so izgubili z 2:3.

Pem je zadel tudi na nedeljski tekmi proti četrti ekipi lige Dresdner Eislowen. Ob porazu z 1:5 je bil edini strelec svojega moštva.

Ne spreglejte