Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

liga EBEL Graz 99ers slovo trener hokej Ivo Jan

Četrtek, 15. 12. 2016, 12.21

6 let, 7 mesecev

Slovo od graških panterjev

Ivo Jan ni več trener Gradca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Ivo Jan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejski klub Gradec je po desetem porazu na 11. tekmah in padcu na deseto mesto lige EBEL odpustil glavnega trenerja Iva Jana in njegovega pomočnika Teppoja Kivelo. Slovenskega trenerja bo na trenerskem stolčku nasledil Doug Mason, ki je razširjeno avstrijsko prvenstvo spoznal kot strateg Celovca.

Po spodbudnem začetku Gradca, ki se je še pred dobrim mescem trdno držal zgornjega doma lestvice lige EBEL in bil na šestem mestu, je prišel črn november. Moštvo iz avstrijske Štajerske je od druge polovice preteklega meseca nizalo poraz za porazom in na 11 tekmah izgubilo kar desetkrat. Negativen niz in padec na deseto mesto sta v hokejskih pisarnah prižgala alarm, vodstvo pa se je odločilo za zamenjavo trenerskega štaba.

"Bila je težka odločitev, a po podrobnih analizah trenutnega položaja se temu koraku nismo mogli izogniti. Po desetem porazu na 11 tekmah smo morali narediti spremembo. Upamo, da bomo z njo dobili ponoven zagon. Tako Jan kot Kivelä sta bila zelo osredotočena na svoje delo. Želimo jima veliko uspehov v prihodnje," je odločitev, da je čas za slovo od glavnega trenerja Iva Jana in finskega pomočnika Teppa Kivele, komentiral generalni direktor kluba Bernd Vollmann.

Povsem se je posvetil Gradcu, po porazu v Ljubljani pa opozoril na spremembe

Že po porazu v Ljubljani pred mesecem dni je dal vedeti, da bodo potrebne spremembe. A rezultatov tudi po tem obračunu ni bilo. | Foto: Sportida Že po porazu v Ljubljani pred mesecem dni je dal vedeti, da bodo potrebne spremembe. A rezultatov tudi po tem obračunu ni bilo. Foto: Sportida

Nekdanji slovenski reprezentant se je trenerskemu štabu Gradca kot pomočnik pridružil v sezoni 2014/15, mesto glavnega trenerja pa zasedel po slabem štartu Todda Bjorkstranda v preteklem tekmovalnem obdobju.

Jan je na začetku maja odstopil z mesta pomočnika selektorja slovenske reprezentance, saj se je želel povsem posvetiti delu z Gradcem, "če pa bi vztrajal na obeh položajih, ne bi bilo pošteno do nikogar. Obeh funkcij ne bi mogel opravljati s stotimi odstotki".

Že 20. novembra, ko je po porazu s svojim nekdanjim klubom Olimpijo Tivoli še drugič letos zapuščal sklonjene glave, je 41-letnik v pogovoru za Sportal dejal, da se bo v klubu nekaj moralo spremeniti: "Če bomo nadaljevali tako, kot smo igrali zadnji dve tekmi, mislim, da prav dolgo ne bomo več tam. Morali se bomo malo zamisliti, kako naprej." A porazi so se nadaljevali, Gradec pa je iz tedna v teden izgubljal stik z najboljšimi.

Trenerska taktirka v roke Kanadčanu

Na vroči trenerski stol bo sedel prekaljeni trenerski maček Doug Mason, ki se je z razširjenim avstrijskim prvenstvom spoznal v sezonah 2014/15 in 2015/16, ko je vodil Celovec. Korošce je v prvi sezoni popeljal do polfinala, v lanski sezoni pa se je moral zaradi slabih rezultatov od njega posloviti januarja. Slovenski pridih Gradcu bo v prihodnje dajal le še napadalec Ken Ograjenšek. Trenersko paličico avstrijskega kluba pa bo prevzel Doug Mason. | Foto: Sportida Slovenski pridih Gradcu bo v prihodnje dajal le še napadalec Ken Ograjenšek. Trenersko paličico avstrijskega kluba pa bo prevzel Doug Mason. Foto: Sportida

Najprej nad Olimpijo

Gradec, pri katerem zdaj kot edini Slovenec ostaja napadalec Ken Ograjenšek, bo prvo tekmo pod taktirko novega trenerja odigral v petek, ko bo gostil Olimpijo. Ta je Avstrijce v svojem domovanju v tej sezoni premagala dvakrat.

Lestvica lige EBEL:

1. Vienna Capitals 30 tekem – 65 točk
2. Black Wings Linz 30 – 60
3. Red Bull Salzburg 30 – 58
4. Bolzano 30 – 55
5. TWK Innsbruck 30 – 50
6. VSV Beljak 30 – 44
7. Znojmo 30 – 44
8. KAC Celovec 30 – 43
9. Fehervar 30 – 37
10. Graz 99ers 30 - 35
11. Dornbirn 30 – 32
12. Olimpija 30 – 17

Ne spreglejte