Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2017,
12.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Heilbronner Falken prestop Nemčija Fabian Dahlem hokej HDD Olimpija Nik Pem

Sreda, 1. 2. 2017, 12.54

6 let, 7 mesecev

K nekdanjemu trenerju Fabianu Dahlemu

Nik Pem se je preselil v Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Nik Pem | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpijo je predčasno zapustil še en hokejist. Eden od mladih upov slovenske reprezentance Nik Pem bo do konca sezone nosil dres nemškega drugoligaša Heilbronner Falken, ki ga vodi nekdanji trener Ljubljančanov Fabian Dahlem.

Nemški strateg je slovenskemu EBEL-ligašu kot trener poveljeval v sezoni 2014/15 in večino lanske, odšel pa konec lanskega januarja. Decembra je iz Olimpije v Heilbronner Falken odpeljal enega od najboljših tujcev zeleno-belega tabora, branilca Jonathana Hartyja, zdaj pa z oklepnikom iz Ljubljane okrepil še napad.

Po Švedski v Nemčijo

Oko je vrgel na 21-letnega Nika Pema, za katerega bo to druga izkušnja s tujino. Jeseničan je sezoni 2012/13 in 2013/14 preživel na Švedskem pri nižjih selekcijah More, se nato vrnil domov, zadnji dve leti pa nosil dres Olimpije. To je zapustil na zadnji dan prestopnega roka in se podpisal na pogodbo nemškega drugoligaša Heilbronner Falken. Pem, ki mu v reprezentanci zaupa tudi Nik Zupančič, je v tej sezoni v ligi EBEL odigral 47 tekem, dosegel štiri zadetke in zbral 11 podaj.

Okrepiti ekipo pred odločilnim delom

"Nik je močan napadalec, ki lahko igra tako na centralnem položaju kot na krilu. Gre za dobrega drsalca," je svojo novo okrepitev komentiral 51-letni Fabian Dahlem.

Heilbronner je 12 tekem pred koncem rednega dela na predzadnjem, 13. mestu nemške druge lige in se bo moral, tako kot v zadnjih letih, najverjetneje bojevati za obstanek v tem tekmovanju.

Fabian Dahlem dobro pozna svojo najnovejšo okrepitev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Fabian Dahlem dobro pozna svojo najnovejšo okrepitev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"S Pemom smo hoteli okrepiti ekipo pred prihajajočimi tedni in tudi konkurenco znotraj ekipe. V zadnjih nekaj tednih nismo bili stoodstotno zadovoljni s predstavami in obnašanjem določenih članov," je ob prihodu Slovenca, ki že trenira z moštvom, za uradno spletno stran kluba dejal direktor Attila Eren.

Na vrhu Rodman

Vodilno moštvo druge nemške lige je Bietigheim Bissinger, za katerega igra slovenski napadalec Marcel Rodman, medtem ko je branilec Aleš Kranjc z Bad Nauheimom na 11. mestu in še lahko upa na končnico.

Ne spreglejte