Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2017,
17.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Adis Alagić prestop Anže Ropret Kristaps Bazevics Jonathan Harty Chris Langkow HDD Olimpija hokej liga EBEL

Torek, 24. 1. 2017, 17.25

6 let, 6 mesecev

Olimpijini prebežniki sezone 2016/17

Kje so in kako gre nekdanjim zmajem, ki so predčasno zapustili Olimpijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Ljubljanskemu hokejskemu društvu tudi v tej sezoni lige EBEL ni uspelo do konca sezone, ki se zanj nezadržno bliža, zadržati vseh hokejistov. Za predčasno slovo se jih je odločilo šest. Kakšne drese nosijo po novem in kako se znajdejo v njih?

Sebastijan Hadžič –> HDD Sij Acroni Jesenice

Sebastijan Hadžič je zadnji, ki je zapustil Olimpijo. Vrnil se je na Jesenice, kjer se je njegova hokejska zgodba začela. | Foto: Vid Ponikvar Sebastijan Hadžič je zadnji, ki je zapustil Olimpijo. Vrnil se je na Jesenice, kjer se je njegova hokejska zgodba začela. Foto: Vid Ponikvar Zadnji od šesterice je konec preteklega tedna Tivoliju v slovo pomahal gorenjski napadalec Sebastijan Hadžič, ki se je zmajevemu gnezdu pridružil na začetku sezone 2014/15.

22-letnik je ob prihodu igral za mlado ljubljansko ekipo v ligi EBYSL, kjer je bil med najbolj učinkovitimi igralci, sledile so tekme v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Odigral jih je dobrih sto, nabral precej članskih izkušenj in se odločil, da pred začetkom drugega dela lige, v katerem je Olimpija lov na končnico začela z dvema porazoma, zapusti zeleno-beli tabor.

"Želel sem se vrniti domov. Ta želja je bila tako močna, da sem preprosto moral priti tja, kjer sem začel igrati hokej. Verjamem v delo odgovornih v klubu, ves čas sem spremljal, kaj se dogaja v Podmežakli. Alpska hokejska liga je res nekoliko slabša, ampak o tem nisem razmišljal," je Gorenjec v klubski diktafon povedal ob vrnitvi med železarje. Prvo tekmo v drugem delu Alpske lige, v kateri so si že zagotovili končnico, bodo odigrali v sredo.

Chris Langkow –> VIK Västerås, druga švedska liga

Chris Langkow bo do konca sezone drsal v drugi švedski ligi, kjer njegovemu novemu moštvu ne gre najbolje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Chris Langkow bo do konca sezone drsal v drugi švedski ligi, kjer njegovemu novemu moštvu ne gre najbolje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sredi preteklega tedna, tik pred začetkom za Olimpijo odločilnega dela, je križ čez ljubljansko društvo naredil njegov najbolj učinkovit član Chris Langkow. Kanadski napadalec (41 tekem, 10 zadetkov, 18 podaj), eden od boljših tujih zmajev v tej sezoni, se je preselil na sever. Pot bo do konca te sezone nadaljeval v drugi švedski ligi Allsvenskan.

Njegov novi delodajalec je VIK Västerås. Švedski klub je v zadnjih letih dodobra spoznal slovenski napadalec, zdaj član Beljaka v ligi EBEL Jan Urbas, ki je občutil padec kakovosti lige Allsvenskan.

Langkow za VIK Västerås še ni zaigral, upa pa, da bo lahko svojim novim soigralcem pomagal do boljših časov. Njegovo novo moštvo je po treh četrtinah rednega dela daleč od končnice. Zaseda predzadnje, 13. mesto, ki pomeni nazadovanje v tretji razred švedskega klubskega hokeja oziroma boj za obstanek v tej ligi.

Jonathan Harty -> Heilbronner Falken, druga nemška liga

Jonathan Harty od decembra drsa pod taktirko nekdanjega trenerja Olimpije Fabiana Dahlema. | Foto: Vid Ponikvar Jonathan Harty od decembra drsa pod taktirko nekdanjega trenerja Olimpije Fabiana Dahlema. Foto: Vid Ponikvar

V začetku decembra je nezavidljiv položaj pri Olimpiji v selitev prisilil Jonathana Hartyja. Kanadčan je bil ena od boljših tujih pridobitev v hokejskem kolektivu s Celovške 25. Branilec je odšel v drugo nemško ligo, ki je manj kakovostna kot liga EBEL. Tam ga je odprtih rok sprejel mož, ki odlično pozna Olimpijine peripetije zadnjih let.

Harty je namreč svoj podpis oddal na pogodbo kluba Heilbronner Falken, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Fabian Dahlem. Zadnje tri sezone se je klub reševal pred izpadom v nižjo ligo. Kot kaže, bo tudi letos tako. Heilbronner Falken je na 12. mestu med 14 nemškimi ekipami. Harty je zanj odigral 15 tekem, na katerih je dosegel dva zadetka in 13 podaj. Njegovo razmreje +/- je pri -2.

Kristaps Bazevics -> Gap, Ligue Magnus

Kristaps Bazevics je član vodilnega moštva francoske prve lige Gapa. | Foto: Sportida Kristaps Bazevics je član vodilnega moštva francoske prve lige Gapa. Foto: Sportida

Sočasno s Hartyjem je slačilnico Olimpije zapustil Latvijec Kristaps Bazevics. Branilec je Slovenijo zamenjal za Francijo, kjer se je pridružil za zdaj najboljšemu moštvo v prvi francoski ligi Gapu.

V dresu vodilnega kluba, ki si je že zagotovil končnico, je v prvenstvu naštel 11 tekem, v statistiko pa vpisal štiri podaje. Njegovo razmerje +/- je pri +10.

Anže Ropret -> UTE Ujpest, liga MOL

V Olimpiji so obžalovali odhod Anžeta Ropreta. Zdaj nosi dres madžarskega kluba UTE Ujpest, s katerim ima pogodbo sklenjeno do konca prihodnje sezone. | Foto: Morgan Kristan / Sportida V Olimpiji so obžalovali odhod Anžeta Ropreta. Zdaj nosi dres madžarskega kluba UTE Ujpest, s katerim ima pogodbo sklenjeno do konca prihodnje sezone. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Konec novembra je imel praznih obljub dovolj domači napadalec Anže Ropret. Ljubljančan je raje kot dejavu zadnjih let pri Olimpiji izbral ligo MOL, ki združuje madžarske, romunske in srbske klube.

Sedemindvajsetletni napadalec se je preselil v Budimpešto k UTE Ujpest, katerega dres nosita še dva nekdanja člana Olimpije, in sicer vratar Aleš Sila in napadalec Andrej Hebar.

Ropret je za trenutno tretje moštvo lige, ki si je že zagotovilo dodatne boje v končnici, odigral 15 tekem. Statistiko je obogatil s 24 točkami, desetimi zadetki in 14 podajami. Njegovo razmerje +/- je +12.

Adis Alagić -> EVZ Academy, druga švicarska liga NLB

Adis Alagić se je preselil v drugo švicarsko ligo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Adis Alagić se je preselil v drugo švicarsko ligo. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V Avstriji rojeni napadalec s slovenskim potnim listom pri Olimpiji ni preživel prav veliko časa. Adis Alagić se je po dveh mesecih in 16 obračunih poslovil od zmajev in se pridružil EVZ Academy. Ta igra v drugi švicarski ligi, v kateri je s klubom Red Ice do končnice že prišel nekdanji slovenski selektor Matjaž Kopitar.

22-letni napadalec je v dresu švicarskega kolektiva zbral 15 tekem, v njegovi statistiki so v tem času en zadetek in dve podaji. Njegovo razmerje +/- je pri -10.

V tej sezoni ustanovljen kolektiv je na desetem mestu med 12 moštvi drugokakovostne švicarske lige.

Ne spreglejte