Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Graz 99ers Bojan Zajc HDD Olimpija hokej liga EBEL

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Olimpije nad Gradcem s 4:1

Bojan Zajc: Upam, da vse to vidi kakšen morebiten sponzor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Bojan Zajc | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Čestitke fantom za vrnitev in izjemen boj. Vemo, da smo "underdog", a po značaju in boju smo z naskokom najboljša ekipa v ligi," je po zmagi Olimpije s 4:1 nad do nedelje neporaženim Gradcem dejal trener Ljubljančanov Bojan Zajc.

Hokejisti Olimpije so po suverenem zadnjem mestu v rednem delu razširjenega avstrijskega prvenstva v kvalifikacije, v katerih se šest moštev bojuje za dve četrtfinalni vstopnici, vstopili brez bonus točke. Pred obračuni za končnico, ki bi bila za ljubljansko društvo pravi mali čudež, je njihov trener Bojan Zajc optimistično dejal, da bi na prvih štirih tekmah drugega dela potrebovali dve zmagi, če bi še želeli upati na četrtfinale.

To je njegovim fantom uspelo, pa čeprav je bil uvod v drugi del vse prej kot spodbuden. Pri favoritu skupine Beljaku so izgubili z 8:2. Nadaljevali so bolje, s tesnim domačim porazom proti Znojmu (1:2), zmago po kazenskih strelih na Madžarskem (3:4), v nedeljo pa v Tivoliju s 4:1 odpravili Gradec. Vodilni Avstrijci v kvalifikacijah pred srečanjem z Olimpijo niso oddali niti točke, v Ljubljani pa pustili vse tri.

Z naskokom najboljša v sezoni

Olimpija je v mrežo Gradca pospravila štiri ploščke. Vse štiri v zadnji tretjini, trikrat je zadela v dobrih dveh minutah in pol. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Olimpija je v mrežo Gradca pospravila štiri ploščke. Vse štiri v zadnji tretjini, trikrat je zadela v dobrih dveh minutah in pol. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Gradec, za katerega igra slovenski napadalec Ken Ograjenšek, je v drugi tretjini povedel, Olimpija pa je v odličnem zadnjem delu s tremi zadetki v dobrih dveh minutah in pol povsem obrnila rezultat, na koncu pa slavila s 4:1.

"To je bila z naskokom najboljša tretjina v sezoni. Rekel bi, da kar dve tretjini. V prvo so nas res nastreljali, nismo bili dobri, v drugi in tretji tretjin pa je bilo noro. Fantom sem po prvi tretjini rekel, da moramo dvigniti raven naše igre. Predvsem v smislu fizike. Da je treba bolj igrati na telo, bolj po njih, da jim ne smemo dopustiti, da bi igrali svojo igro, ob tem pa seveda čim večkrat streljati na gol, z vseh mogočih položajev. Majhne stvari, ki lahko na koncu tudi odločajo. Gradec je bil najbolj vroča ekipa konca rednega dela in začetka drugega dela. Svojim fantom lahko le čestitam za vrnitev in izjemen boj," je bil po zmagi, po kateri so iz slačilnice odmevali balkanski ritmi, navdušen 51-letni mož s trenersko taktirko.

O razlogih za boljšo igro:

"Dobro delo slej ko prej nagrajeno"

Olimpija je bila po zmagi začasno na četrtem mestu kvalifikacijske skupine, saj se je njena tekma začela in končala krepko (začetek že ob 16.15) pred preostalima bojema za četrtfinale. Po zmagi Dornbirna nad Fehervarjem pa je spet padla na zadnje mesto.

"Če sem iskren, sploh ne gledamo lestvice. Še vedno smo v igri za play-off," je Zajc dejal, da se ne obremenjuje s številkami pred imeni klubov na razpredelnici, in dodal, da Olimpija ni bolj sproščena od preostalih, na katerih je zagotovo več pritiska za preboj v izločilne boje kot na zeleno-belem taboru: "Nismo sproščeni. Po eni strani smo sicer lahko, po drugi strani pa si vsi kot pravi športniki želimo zmag. Dobro delo bo prej ali slej nagrajeno. Verjamem, da to tudi kakšni potencialni sponzorji gledajo. Stvari se premikajo na bolje. Verjamem, da bo to dobra zgodba."

Fotogalerija
1 / 26

"'Underdog', ki je po značaju in boju z naskokom najboljši"

"Imamo samo tri linije, a fantje kažejo pravi značaj in tukaj se vidi ekipno delo. To je zmagalo. Ne želim nikogar izpostavljati, je pa dejstvo, da brez odličnega vratarja, brez dobre dnevne forme vratarja tukaj nimaš kaj iskati. Prej Spreitz (Tilen Spreitzer, op. a.) in Jeff (Jeff Frazee, op. a.) zdaj branita odlično. Razen prve tekme v Beljaku (poraz 8:2, op. a.), kjer pa krivda ni bila vratarjeva, saj je ekipa igrala pod svojimi zmožnostmi.

Takrat sem rekel, da verjamem, da so se nam vse negativne stvari zgodile na tisti tekmi. Za zdaj kaže, da je to res. Mi ostajamo na realnih tleh. Vemo, da smo "underdog", a po značaju in boju smo z naskokom najboljša ekipa v ligi," je še dodal trener.

Gradec ostaja na vrhu kvalifikacijske skupine, Olimpija pa na zadnjem mestu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Gradec ostaja na vrhu kvalifikacijske skupine, Olimpija pa na zadnjem mestu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Ta upa, da se bo v ekipo v nekaj dneh vrnil izkušeni branilec Boštjan Groznik, ki je v petek na Madžarskem prejel neugoden udarec: "Potrebujemo vsakega borca. Res, da nimamo široke palete, imamo pa karakterno ekipo."

Olimpija bo prihodnji tekmi igrala z Dornbirnom. V četrtek bo gostovala v Avstriji, v soboto ob 16.15 pa bo buldoge pričakala doma.

Lestvica kvalifikacijske skupine:
1. Graz 99ers 4 tekme - 13 točk (4)
2. Znojmo 4 - 11 (2)
3.  VSV Beljak 4 - 9  (6)
4. Dornbirn 4 - 6 (1)
5. Fehervar 4 - 5 (0)
6. Olimpija 4 - 5 (0)

Moštva igrajo deset dodatnih tekem za preostali dve vstopnici za končnico.
() - V oklepaju so točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela.

Ne spreglejte