Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

3

Natisni članek

liga EBEL hokej HDD Olimpija Graz 99ers Ken Ograjenšek

Nedelja, 29. 1. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, 29. januar

Olimpija z izjemno igro v zadnji tretjini spodnesla tla najbolj vročemu moštvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

3

HDD Olimpija Graz 99ers liga ebel | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Hokejisti Olimpije so po petkovi zmagi pri Fehervarju v nedeljo z eno od najboljših predstav v sezoni s 4:1 preskočili še vodilni Gradec, ki v kvalifikacijskem delu do tega kroga lige EBEL še ni oddal niti točke. Avstrijci v tej sezoni v Ljubljani še niso zmagali.

V Tivoliju so v nedeljo gostovali graški panterji slovenskega napadalca Kena Ograjenška. Tem gre v boju za končnico najbolje. V kvalifikacije so namreč napredovali s štirimi bonus točkami, nato pa na treh tekmah osvojil vseh mogočih devet točk, tako da vodijo.

A v nedeljo so jim ponagajali ljubljanski hokejisti, ki v drugem delu lige EBEL poskušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico. Zmaji so ga sicer slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili eno od po rezultatih trenutno najbolj vročih moštev Gradec in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage.

Panterji povedli po protinapadu

V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi.

V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadela za vodstvo.

Fotogalerija Olimpijine zmage

Fotogalerija
1 / 26

Začetek zadnje tretjine kot iz najboljših sanj

Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.

To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1.

Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

Žiga Pešut se je takole veselil ob zadetku za končnih 4:1. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Žiga Pešut se je takole veselil ob zadetku za končnih 4:1. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Dvojni spored z Dornbirnom

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v gosteh v četrtek, 2. februarja, ko bo njihov tekmec Dornbirn, z isto ekipo se bodo nato pomerili še v soboto v Tivoliju.

Gradec ostaja na vrhu

V najboljšem položaju v kvalifikacijski skupini kljub porazu ostaja Gradec, na drugem mestu, ki kot zadnje vodi v končnico, pa se je zgodila sprememba. Po zmagi nad Beljakom Mihe Verliča in Jana Urbasa ga je zavzel češki Znojmo. Beljačani, ki so izgubili že tretjič zapored, so tretji.

Salzburg Luke Gračnarja je z zmago nad Celovcem Mitje Robarja in Žige Panceta izkoristil poraz Dunaja in zasedel vrh zgornjega doma, v katerem so si vse ekipe že zagotovile četrtfinale.

Liga EBEL, 29. januar

Kvalifikacijska skupina:
HDD Olimpija : Graz99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
0:1 Weihager (McLean, Setzinger, 35.), 1:1 Uduč (Guimond, 41.), 2:1 M. Čepon (Chvatal, 42.), 3:1 Uduč (44., PP1), 4:1 Pešut (Guimond, 58.).

Znojmo : VSV Beljak 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Stehlik 25. (PP1), Podesva 26., Bartos 39. (PP1), Da Costa 53.; Labrecque 40., Hunter 49.
(Beljak: Jan Urbas si je prislužil malo kazen, Miha Verlič je dvakrat streljal na nasprotnikov gol.)

Dornbirn : Fahervar 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Skupina za razvrstitev:
Bolzano : Innsbruck 8:5 (2:2, 4:2, 2:1)
Metropolit, Gander, Bernard, Insam, Kearney, Glira, Vallerand, Oleksuk; Lammers 2, Smith, Spurgeon, Stach

KAC Celovec : Red Bull Salzburg 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Koch 33. (PP1); Raffl 26. (PP1), Thomas 35., 43. (PP1)
(Celovec: Žiga Pance je bil v postavi, Mitja Robar je dvakrat streljal na gol nasprotnika in odsedel malo kazen; Salzburg: Luka Gračnar je bil drugi vratar in ni branil).

Black Wings Linz : Vienna Capitals 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

*podaljšek

 

Lestvici:

Kvalifikacijska skupina:
1. Graz 99ers 4 tekme - 13 točk (4)
2. Znojmo 4 - 11 (2)
3.  VSV Beljak 4 - 9  (6)
4. Dornbirn 4 - 6 (1)
5. Fehervar 4 - 5 (0)
6. Olimpija 4 - 5 (0)

Moštva igrajo deset dodatnih tekem za preostali dve vstopnici za končnico.
() - V oklepaju so točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela.

Skupina za razvrstitev (moštva so že v končnici):
1. Red Bull Salzburg 4 tekme - 13 točk  (4)
2.Vienna Capitals 4 - 12  (6)
3. Black Wings Linz 4 - 11 (2)
4. KAC Celovec 4 - 6 (0)
5. Bolzano 4 - 4 (1)
6. TWK Innsbruck 4 - 3 (0)

Moštva zgornjega doma, ki so že v končnici, igrajo deset dodatnih tekem. Tisti, ki bodo končali na mestih med ena in tri, si bodo sami izbrali četrtfinalnega nasprotnika.
() - V oklepaju so točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela.

Ne spreglejte