Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2024,
22.20

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Fehervar AV19 Anže Kuralt Val Pusteria KAC Celovec Jan Muršak IceHL

Torek, 26. 3. 2024, 22.20

1 mesec

IceHL, polfinale, četrti tekmi

Celovec pometel s Pustertalom, Bolzano izenačil serijo z rdečimi biki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Pustertal : KAC Celovec | Celovec si je brez polfinalnega poraza zagotovil mesto v velikem finalu v IceHL. | Foto Foppa Iwan - HC Pustertal

Celovec si je brez polfinalnega poraza zagotovil mesto v velikem finalu v IceHL.

Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

Hokejisti Celovca (Jan Muršak, Luka Gomboc) so se že po štirih polfinalnih tekmah s Pustertalom uvrstili v veliki finale lige Ice. Danes so Južnim Tirolcem zadali odločilni udarec z zmago s 5:3 v gosteh. V drugem paru se merita lanska finalista Salzburg in Bolzano, prvak Salzburg bi si lahko danes že priigral vodstvo s 3:1 in s tem zaključni plošček, a so domači serijo izenačili na 2:2. Na domačem ledu so slavili s 3:2. 

Marcel Mahkovec
Sportal Lepo priznanje za mladega igralca Olimpije

Celovčani so v odločilno četrto tekmo s Pustertalom krenili odločno, mrežo Jacoba Smitha je že v četrti minuti načel Clemens Unterweger, v drugi tretjini je dva gola zabil še Nikolaus Kraus, za vodstvo s 4:0 pa je v 35. minuti poskrbel Finn van Ee. A domači so se nato vrnili v igro, ko sta Sebastiana Dahma premagala Jason Akeson ter Richard Schofield dvakrat v začetku zadnje tretjine. Izenačenja pa vseeno ni bilo, v zaključku tekme so domači poskušali še brez vratarja, pa jim je v nebranjeno mrežo gol za končnih 5:3 zabil še Nick Petersen. Jan Muršak je dvakrat streljal na vrata gostiteljev, statistika Luke Gomboca pa je tokrat ostala prazna.  

Polfinalna serija lanskih finalistov Salzburga in Bolzana pa je zdaj izenačena na 2:2 v zmagah. Bolzano je na domači tekmi z zadetki Connorja Forda, Dustina Gazleyja in Luce Friga povedel s 3:0 v prvih dveh tretjinah, v zadnji so se  prvaki z goloma Huberjev, Maria in Paula približali na 3:2, a je pri tem tudi ostalo.  Naslednja tekma bo v četrtek, 28. marca v Salzburgu.

Živahno na tržnici

Anže Kuralt bo še naprej član madžarskega kluba, za katerega je odigral zadnjih šest sezon. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anže Kuralt bo še naprej član madžarskega kluba, za katerega je odigral zadnjih šest sezon. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vodstva klubov v ligi že sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono. Aktivni so na Madžarskem, kjer so pred dnevi potrdili imena 18 hokejistov, ki bodo v prihodnji sezoni nosili dres Fehervar AV19. Del kolektiva, ki se seli v novo dvorano Alba Arena, bo še naprej slovenski reprezentančni napadalec Anže Kuralt.

32-letnik si kruh pri madžarskem klubu služi že šest sezon, tam pa ostaja vsaj še dve. "Mislim, da bomo v naslednji sezoni imeli zelo konkurenčno ekipo, ki se bo lahko borila za najvišja mesta v ligi. Kar zadeva Alba Areno, imam občutek, da bo to dobro poglavje za Székesfehérvár," je za uradno stran kluba povedal Kuralt.

Liga Ice, polfinale, četrti tekmi:

Torek, 26. marec:

Liga Ice, polfinale, izida v zmagah:

Celovec (1) – Pustertal (8) /4:0/
Red Bull Salzburg (3) – Bolzano (4) /2:2/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage
()v oklepaju je uvrstitev moštva po rednem delu sezone

Ne spreglejte