Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2023,
20.05

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Innsbruck HK Olimpija IceHL

Sobota, 23. 9. 2023, 20.05

7 mesecev

ICEHL, 23. SEPTEMBER

Innsbruck ostaja zaklet za Olimpijo, Zajc na prisilnem počitku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HK Olimpija : Innabruck | Olimpija je v Tivoliju izguvila spopad z Innsbruckom. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je v Tivoliju izguvila spopad z Innsbruckom.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so manj kot 24 ur po zmagi v podaljšku v Gradcu na domačem ledu v Hali Tivoli gostili zanje izjemno neugodni Innsbruck in izgubili z 1:2. Ljubljančani so prvič v sezoni lige ICE ostali brez točke in na lestvici zdrsnili na šesto mesto. Prihodnjih nekaj tednov se bodo zmaji morali znajti brez Mihe Zajca, ki se je v Gradcu poškodoval.

 
Graz 99ers : HK Olimpija
Sportal Olimpija v 75. sekundi podaljška do zmage

Olimpija : Innsbruck 1:2 (0:0, 1:1, 1:2)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1160, sodniki: Berneker, Soos (glavna), Martin, Muzsik.
* Strelci: 1:0 Gooch (Predan, 26.), 1:1 Shaw (Mackin, Krogsgaard, 40.), 1:2 Bär (Albano, 41.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 4, Innsbruck 8.

Ljubljanski hokejisti so zelo dobro začeli novo sezono. V prvih treh tekmah so po enkrat zmagali, zmagali po podaljšku in izgubili po podaljšku, tako da so bili pred današnjo tekmo na četrtem mestu z možnostjo skoka prav na vrh, če bi zmagali, saj bodo druge tekme tega kroga v nedeljo. Na koncu se ni izšlo po željah, Innsbruck je tesno zmagal.

Na krilih dobrih predstav in razpoloženega vratarja Lukaša Horaka, na prejšnji tekmi je zbral 44 obramb, so zeleno-beli optimistično krenili v tekmo s tirolskimi tekmeci. A vsaj v prvi tretjini še niso mogli pokazati napadalnejše igre, tudi zaradi dveh zaporednih izključitev na začetku. A prednosti Innsbruck ni izkoristil, stresel je sicer okvir gola, Žiga Pance pa je z igralcem manj celo imel priložnost za gol. Po drugi strani pa niti domači niso izkoristili svojega "power playa".

Druga tretjina je prinesla rahlo terensko premoč gostov, ki so imeli nekaj več strelov na gol. So pa nato domači prvi zadeli, mrtvilo pred goloma je prekinil Trevor Gooch v 26. minuti. Takrat je Aljaž Predan močno ustrelil z desne strani, vratar Evan Buitenhuijs je plošček le odbil predse, na pravem mestu pa je bil Gooch.

HK Olimpija : Innabruck | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič A prednosti zmajem ni uspelo zadržati do odmora. Potem ko so imeli pred koncem tretjine gostje še eno izključitev, ki je ostala neizkoriščena, je Innsbruck ob izenačenih močeh na ledu po protinapadu prišel do izenačenja le deset sekund pred odmorom.

Ta hladen tuš pa ni bil edini za domače, po nadaljevanju tekme so namreč, tudi zaradi odboja ploščka od enega ljubljanskih hokejistov, dobili še en gol, ko je bil le pol minute po začetku zadnje tretjine na pravem mestu pred vrati Lukas Bär.

Domači so tako lovili zaostanek, a neuspešno. Imeli so kar nekaj priložnosti, najprej ob novi kazni na strani Innsbrucka, ki so jo tri minute pred koncem združili še z menjavo vratarja s šestim igralcem v polju. A niti to ni pomagalo, Tirolci so se ubranili in odnesli vse točke iz Ljubljane, domačim pa zadali prvi poraz po rednem delu v sezoni.

Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju bodo Ljubljančani igrali v torek, ko bodo gostovali pri Bolzanu.

Zajc na prisilnem počitku

Miha Zajc bo zaradi poškodbe zgornjega dela telesa odsoten nekaj tednov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Miha Zajc bo zaradi poškodbe zgornjega dela telesa odsoten nekaj tednov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na petkovi tekmi v Gradcu jo je skupil napadalec Miha Zajc (zgornji del telesa), po prvih informacijah trenerja Anttija Karhule naj bi se vrnil v nekaj tednih. "Rekel bi, da bo odsoten tri, štiri tedne. Trenutna situacija ni videti zelo slaba, a bil je kar močan nalet. Upam, da bo v nekaj tednih nazaj," je o Zajčevi odsotnosti dejal finski trener.

 

Liga ICE

Sobota, 23. september

Lestvica

HK RST Pellet Celje
Sportal Celjani namučili neporažene Južne Tirolce
Ne spreglejte