Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sašo Rajsar Mark Čepon Nik Simšič VSV Beljak Medveščak Zagreb Gašper Krošelj Miha Verlič liga EBEL

Nedelja, 15. 10. 2017, 20.25

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL med 10. in 15. oktobrom

Črn večer za slovenska vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Gašper krošelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 12. krogu lige EBEL so v nedeljo zmagali trije klubi slovenskih predstavnikov (Gradec, Dornbirn in Beljak). Nič kaj zanesljiv branilski dan ni za vratarjema Luko Gračnarjem in Gašperjem Krošljem. Neporaženi Dunajčani so pri Celovcu poškodovanega Mitje Robarja nadaljevali zmagoviti niz.

Dogajanje v 12. krogu

Gledalci v dvorani Merkus Eisstadion Graz so videli pravo goleado, po kateri so se zmage s 7:5 nad Medveščakom veselili njihovi ljubljenci. Slovenski napadalec Ken Ograjenšek je bil tudi tokrat med tistimi, ki so sprožili največ strelov (pet), soigralcem je do zmage pomagal s tremi podajami. Vrata Zagrebčanov je zaklepal slovenski čuvaj mreže Gašper Krošelj, a le do 27. minute, ko je moral pri rezultatu 4:2 še četrtič v gol po plošček (zaustavil 20 strelov od 24). Zamenjal ga je Vilil Rosandić, Gradec je pozneje povedel s 7:2, na koncu pa je Medveščak nekoliko omilil poraz.

Drugi slovenski obračun je pripadel Dornbirnu Žige Panceta, ki je s 5:3 ugnal Salzburg vratarja Luke Gračnarja in mu zadal četrti zaporedni poraz. Gračnar pri svojem delu ni bil preveč zanesljiv – zaustavil je 79,2 odstotka strelov (19 od 24).

Zmage se je na gostovanju pri Bolzanu veselil Beljak Mihe Verliča (podaja) in Mihe Štebiha. Korošci so v osmi minuti zaostajali z 0:2, nato pa so se vrnili v igro in slavili s 4:2.

Manj uspešna sta bila s Fehervarjem Luka Vidmar (podaja) in Aleš Mušič. Madžari so z 2:4 izgubili proti Innsbrucku.

Brez točk je ostal tudi Celovec Mitje Robarja. Slovenski branilec zaradi poškodbe, ki jo je staknil v petek, ob porazu s še neporaženimi prvaki Dunajčani ni igral. Celovec je dvakrat vodil, na koncu pa izgubil z 2:5. Dunaj je, če prištejemo še zmage pretekle sezone, zmagal 24. zapored.

V Linzu so gostitelji kar osemkrat zatresli mrežo Znojma in slavili z 8:3.

Lestvica

  1. Vienna Capitals 11 tekem – 33 točk
  2. Black Wings Linz 12 – 24
  3. Znojmo 12 – 21
  4. Innsbruck 12 – 20
  5. Graz 99ers 12 – 20
  6. VSV Beljak 13 – 17
  7. Medveščak 12 – 15
  8. KAC Celovec 12 – 15
  9. Bolzano 12 – 14
  10. Dornbirn 12 – 14
  11. Red Bull Salzburg 12 – 12
  12. Fehervar 12 – 11

Dogajanje v 11. krogu

Petkov večer je razveselil navijače Dornbirna, za katerega igra tudi slovenski napadalec Žiga Pance. Buldogi so prekinili niz treh zaporednih porazov in s 4:3 ugnali Celovec slovenskega branilca Mitje Robarja. Pance je ob zmagi zadel za vodstvo s 3:2, Robar pa ob porazu dvakrat podal in se poškodoval, tako da je vprašljiv za nedeljsko tekmo.

Drugi slovenski obračun je dobil Ken Ograjenšek, ki je z Gradcem s 5:2 odpravil Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja. Končnih 5:2 je postavil prav Ograjenšek.

Žiga Pance je z Dornbirnom po treh porazih le dočakal zmago. Premagali so Celovec Mtije Robarja. Pance je ob zmagi zadel za vodstvo s 3:2. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Žiga Pance je z Dornbirnom po treh porazih le dočakal zmago. Premagali so Celovec Mtije Robarja. Pance je ob zmagi zadel za vodstvo s 3:2. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Medveščak ponovno prvega vratarja Gašperja Krošlja je pri Bolzanu ostal praznih rok. Italijani so zmagali s 4:1, Krošelj pa ni bil prepričljiv – zaustavil je 21 strelov od 25. Salzburg Luke Gračnarja, edinega slovenskega hokejista v izločilnih bojih lige prvakov, je bil na gostovanju prav tako neuspešen. Pri Linzu je 50 sekund pred koncem rednega dela izenačil na 2:2, nato pa 13 sekund pred koncem prejel zadetek in izgubil z 2:3. Gračnar je zaustavil 31 strelov od 34.

V tej sezoni neporaženi Dunajčani nadaljujejo zmagoviti niz, Innsbruck so premagali s 5:3.

Beljačani, za katere sta igrala Miha Štebih in Miha Verlič, so v četrtek proti Znojmu streljali prazne naboje. Prav nobenemu od Korošcev ni uspelo premagati razpoloženega vratarja Čehov Mareka Schwarza, ki je zaustavil vseh 28 strelov in Znojmu pomagal potrditi drugo mesto.

Dogajanje na vnaprej odigrani tekmi 13. kroga

Navijači Medveščaka so v torek zaploskali svojemu  moštvu.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijači Medveščaka so v torek zaploskali svojemu moštvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zagrebški blisk po preobratu na kolena spravil Beljačane

Hokejisti Medveščaka so na vnaprej odigrani tekmi 13. kroga po preobratu s 5:2 premagali Beljak. Zagrebškemu moštvu pred domačimi gledalci po prvi tretjini sicer ni kazalo najbolje. Beljak, pri katerem igrata Miha Verlič (podaja za 2:0) in Miha Štebih, je v hrvaški prestolnici vodil z 2:0. Semafor je tak rezultat kazal vse do 48. minute, ko se je začel preobrat gostiteljev. Ti so v 55. minuti povedli s 3:2. Beljačani so izenačenje in podaljšek ob koncu poskušali izsiliti brez vratarja, a je njihove načrte v zadnji minuti najprej prekrižal Tero Koskiranta, končnih 5:2 pa je, prav tako z zadetkom v prazno mrežo, postavil Mike Aviani.

Gašper Krošelj je bil drugi vratar Zagrebčanov in ni branil, Sašo Rajsar, Nik Simšič in Mark Čepon so igrali za zmagovito ekipo, ki se je po srečanju poslovila od vratarja Drewa MacIntyreja. Kanadčan se je preselil v elitno nemško ligo k Straubing Tigers.

 

Ne spreglejte