Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2009,
10.27

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 6. 2009, 10.27

8 let, 4 mesece

Busch dve leti brez hokeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Igralec nemškega Eisbären Berlin in občasni nemški hokejski reprezentant Florian Busch, je prejel hudo kazen s strani Mednarodnega športnega razsodišča (CAS), ker je odklonil doping test.

Buscha je 6. marca 2008 nenapovedano obiskala državna protidopingška komisija, ki pa jo je 24-letnik po dolgem pogovoru odslovil. Napadalec "ledenih medvedov" je nato odločitev spremenil, vendar komisija naknadno ni želela opraviti testa. Vseeno je nekaj manj kot pet ur zatem ista komisija, po naročilu nemške hokejske zveze (DEB), znova obiskala igralca in opravila test. Slednji je pokazal, da je igralec "čist".

Ne glede na rezultate, pa je državna protidoponška komisija zahtevala dveletno prepoved nastopanja, saj je Busch zavrnil nenapovedan test. Igralec je s strani nemške hokejske zveze in arbitražnega sodišča nemškega olimpijskega komiteja prejel le opozorilo, 5.000 evrov kazni in 56 ur dela v javno dobro, kot trener nižjih selekcij. Busch je po izrečeni kazni nastopil tudi na svetovnem prvenstvu 2008 v Kanadi.

Primer je po pritožbi končal na Mednarodnem športnem razsodišču s sedežem v Laussane, ki je ugodil tožeči stranki (državna protidopinška komisija) in potrdil njeno odločitev. Tako bo Busch dve leti brez hokeja, saj ne sme nastopati ne mednarodni ravni, državni, prav tako pa ne sme igrati niti in-line hokeja. Igralec se bo lahko na ledene ploskve vrnil šele 21. februarja 2011, plačati pa bo moral tudi 3.000 švicarskih frankov sodnih stroškov.

Ne spreglejte