Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 12. 2015,
18.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Sobota, 5. 12. 2015, 18.33

6 let, 7 mesecev

Anže Kopitar do neverjetnega mejnika (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem terenu z rezultatom 3:1 premagali ekipo Tampo Bay Lightning. Anže Kopitar je prispeval podajo za drugi gol. To je njegova 400. asistenca v ligi NHL.

Statistika kaže, da so hokejisti LA Kings najboljša ekipa lige NHL, kar zadeva nastope pred domačim občinstvom. V dvorani Staples Center v Los Angelesu so dobili enajst tekem, tudi zadnjo proti Tampa Bay Lightning, na kateri je slovenski as Anže Kopitar prispeval podajo. To je že njegogva 400. asistenca v najmočnejši hokejski ligi.

"Ne vem, če sem že kdaj dosegel tako podajo. Mislim, da je moja prva takšna" se je 28-letnik dotaknil jubilejne asistence, ki jo je vpisal, potem ko je po dobljenem sodniškem metu izgubil palico, ki je "s seboj odnesla tudi plošček".

"Najverjetneje jih bo dosegel še 400. Zapomnite si, kaj sem rekel, ker se bo resnično zgodilo," se je poda slovenskega centralnega napadalca, s katerimi pridno hrani svoje soigralce že deseto sezono, dotaknil trener Kraljev Darryl Sutter, ki tudi tokrat ni mogel računati na centra Trevorja Lewisa. Američan je poškodbo zgornjega telesa utrpel na petkovem treningu, a naj bi po besedah stratega z ekipo odpotoval na šest tekem dolgo gostovanje, ki ga bodo v noči na sredo začeli v Columbusu.

400. asistenca Anžeta Kopitarja v ligi NHL:

AK11 400th assists in NHL, vs Tampa Bay, 12/06/15

We all know that assist nr. 400 will be something special, right?

Posted by Anze Kopitar on Sunday, December 6, 2015

Na domačem terenu Kraljev vsakemu trda prede

Hrušičan je poskrbel, da veselje gostov iz Tampa Bay ni trajalo dolgo. Ti so namreč na 1:1 izenačili takoj na začetku druge tretjine, Brayden McNabb pa je na podajo Kopitarja zadel le dvanajst sekund pozneje. Končni izid 3:1 so Kralji postavili v drugi tretjini, ko je Bena Bishopa – v drugi tretjini je zamenjal Andreja Vasilevskega – premagal Milan Lucic, ki je dosegel deseti zadetek sezone. Za Kralje, pri katerih se je s 24 obrambami izkazal Jonathan Quick, je bila to četrta zaporedna zmaga, s katero so skočili na drugo mesto zahodne konference.

"Našli smo recept za zmage tudi v domači dvorani. Zadnje štiri tekme smo doma igrali proti štirim velikim ekipam. Mislim, da bile lani vse v končnici, mi pa ne. Ko igraš proti takim ekipam, moraš pokazati še kaj več. Bili smo dovolj srečni, da smo dobili vseh osem točk. A zdaj je čas, da pustimo to za sabo in se pripravimo na nove izzive, pred nami so pomembna gostovanja," je po zmagi dejal ameriški vratar.

Kopitar je njegovo razmišljanje o domačih tekmah, na katerih še pred kratkim niso bili najboljši, zdaj pa ji, grem odlično, dopolnil: "Težko je izpostaviti le eno stvar, zakaj smo doma kar naenkrat boljši. Želeli smo nasprotnikom dati vedeti, da jim pri nas doma ne bo lahko. Trenutno nam to odlično uspeva, upam, da nam bo še naprej."

Kane podrl več kot 40 let star rekord

Osrednja tema pogovorov v ligi NHL je bil nocoj Patrick Kane, ki je podrl več kot 40 let star rekord člana Dvorane slavnih Bobbyja Hulla. 27-letni Kane je namreč na dvaindvajseti zaporedni tekmi vpisal vsaj eno točko. Tokrat je za Chicago v dvoboju z Winnipegom prispeval podajo.

Ne spreglejte