Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2017,
15.15

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija večni derbi Andrej Brodnik Robert Kristan

Petek, 13. 10. 2017, 15.15

2 leti, 6 mesecev

Ljubljanski tabor pred derbijem z Jesenicami

Andrej Brodnik: Brez derbija ni slovenskega hokeja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Olimpija Jesenice Andrej Brodnik | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Derbija se vsi veselimo, na njem bo prisotnih več čustev kot na drugih tekmah. Brez njega ni slovenskega hokeja. Vloga favorita je na jeseniški strani, a ta trend bomo v soboto poskušali spremeniti," pred sobotno tekmo med Jesenicami in Olimpijo, ki si jo boste v živo ob 17.45 lahko ogledali na Planet 2, razmišlja trener HK SŽ Olimpija Andrej Brodnik.

Pri Olimpiji se, podobno kot na Jesenicah, prepletajo mladost in redke izkušnje, kar vsaj za zdaj v Alpski ligi deluje odlično. Železarji so na drugem mestu, Ljubljančani z enakim številom točk, a dvema tekmama več zasedajo tretje.

"Pred sezono smo imeli malo pripravljalnih tekem, tako da smo se na začetku lige še malo lovili, a nato ujeli ritem, videli, kaj liga zahteva, in stopili na pravo pot, ki jo poskušamo zadržati. Lahko smo ponosni, da smo konkurenčni tudi brez tujcev in da lahko tudi slovenski igralci pokažejo, da so dobri za to ligo in da se lahko dobro kosajo z drugimi," je po desetih tekmah v mednarodnem tekmovanju z izkupičkom svojih varovancev (sedem zmag, trije porazi) zadovoljen trener zeleno-belih Andrej Brodnik.

"Brez derbija ni slovenskega hokeja, favoriti so Jeseničani"

Nekdanji hokejist, zadnja leta pa trener verjame, da bo sobotni obračun z Jesenicami povsem drugačna zgodba, kot je bil prvi v tej sezoni. Pred mesecem dni sta se ekipi udarili v finalu Pokala Slovenije, v katerem so suvereno (3:0) slavili Gorenjci. Olimpiji je takrat primanjkovalo pripravljalnih tekem, na kar je pred dnevi opozoril tudi napadalec Andrej Hebar, po mesecu dni v Alpski ligi pa so ujeli pravi ritem.

Olimpija in Jesenice na Planet TV

Sobotni večni derbi med Jesenicami in Olimpijo si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Ta je pri Telekomu Slovenije na programskih mestih 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskih mestih 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskih mestih 14 in 260 (Planet 2 HD).

"Ne želim preveč ponavljati, a vemo, v kakšnem položaju smo bili v pokalu. Zdaj je za nami nekaj tekem, po katerih lahko pozitivno gledamo naprej. Osredotočeni bomo morali biti na svojo igro. Derbija se vsi veselijo, na njem bo prisotnih več čustev kot na drugih tekmah. Brez njega ni slovenskega hokeja," razmišlja Brodnik in vlogo favorita pripisuje Jeseničanom: "Ta je na jeseniški strani, saj so pred nami na lestvici, vendar bomo ta trend poskušali obrniti v soboto."

Brodnik o derbiju:

 

O urejenosti v klubu

"Mislim, da že nekaj časa ekipa ni bila tako podprta, preskrbljena v vsem. Finance so urejene. Seveda gre za razumne meje. Tomaž klub vodi že dolgo časa, prej je imel le mladi pogon, in izkušnje so le pozitivne," meni Brodnik.

Starejši z nalogo, da postavijo piko na i

Ključno vlogo bosta na srečanju večnih tekmecev odigrala vratarja, ki sta se pri obeh moštvih za zdaj izkazala kot pomembna člena. Na Jesenicah ključe vrat skriva Clark Saunders, v Ljubljani pa eden najizkušenejših hokejistov v zmajevem gnezdu Robert Kristan.

"Po dolgem času igram v Sloveniji, tukaj sem tudi doma, tako da se počutim fenomenalno in upam, da bo tako tudi ostalo. Starejši igralci imamo izkušnje in nalogo, da jih prenesemo na mlajše in na kakšni tekmi postavimo piko na i," pravi 34-letni čuvaj mreže, ki je, v nasprotju s tekmami pred sezono, zdaj lahko veliko bolj pomirjen s predstavami svojih soigralcev.

Robert Kristan o ekipi:

Kristan: Favorita ni

S temi bodo na delu spet v soboto, ko se bo derbi v Podmežakli začel ob 18. uri. "Za zdaj smo v kar zavidljivi formi, a tudi Jeseničani so, vsaka tekma pa je zgodba zase. Upam, da bomo formo, ki smo jo prikazali na zadnjih osmih tekmah, prenesli na sobotno tekmo. Morali bomo biti maksimalno osredotočeni. Upam, da pritisk na Jesenicah ne bo prevelik in da bomo odigrali dobro tekmo," si želi Lix, o favoritu sobotnega obračuna pa pravi: "V derbiju ni favorita. Tekma se bo začela z 0:0, na koncu pa bomo videli, kdo bo boljši.

O derbiju:

Ne spreglejte