Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2017,
18.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

večni derbi Luka Kalan Gaber Glavič Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Četrtek, 12. 10. 2017, 18.30

6 let, 6 mesecev

Jeseniški tabor pred sobotnim derbijem

Gaber Glavič: Trdo delo in moderen hokej sta naš recept #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Gaber Glavič Olimpija Jesenice hokejski pokal 2017 | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Skrivnosti v hokeju danes ni. Recept je trdo in pravo delo, hiter, moderen hokej. Tako mi kot Olimpija kažemo dobre igre, tako da bo derbi zagotovo zanimiv, z veliko akcije in drsanja," pred sobotnim obračunom večnih hokejskih tekmecev – ob 17.45 si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet 2 – razmišlja trener Jesenic Gaber Glavič.

Sobotni obračun med večnima tekmecema Jesenicami in Olimpijo napoveduje zanimivo predstavo. Slovenska predstavnika, v ekipi katerih se mladost prepleta z nekaj izkušnjami, sta v Alpski ligi tik pod vrhom. Železarji zasedajo drugo mesto, zmaji so z istim številom točk, a dvema tekmama več, tretji.

Z modernim pristopom na vrh

Da bo rdeče moštvo tako odlično vstopilo v mednarodno tekmovanje, je pričakoval le redkokdo. Po osmih tekmah imajo na računu sedem zmag in zgolj en poraz, pa še ta po podaljšku. Kje je recept, da je moštvo trenerja Gabra Glaviča tako silovito začelo sezono?

"Skrivnosti v hokeju danes ni. Recept je trdo in pravo delo, hiter, moderen hokej. Mislim, da je to razlog, zakaj smo na vrhu lestvice," razmišlja 39-letni trener in dodaja, da je o tem, kam res spadajo Gorenjci, še prehitro govoriti: "Večkrat sem poudaril, da je pred sezono težko napovedati, kako daleč lahko ta ekipa pride oziroma kako bo igrala. Končno oceno bomo lahko dali po polovici prvenstva, ko bomo odigrali tekme z vsemi nasprotniki."

Gaber Glavič o receptu za uspeh:

Morda so okolica in forum menili drugače

Dolgoletni vratar v tej sezoni prvič vodi članski hokejski kolektiv, pred tem pa je kot trener bedel nad mlajšimi selekcijami. Kot pravi, preskok v članske čevlje zanj ni bil velik. "Dve leti sem deloval v ekipah do 18 oziroma 20 let, dve leti sem bil na robu članskega hokeja, tako da preskok ni bil prav velik. Zame ni bilo prav veliko novega, saj sem vedel, da mi to ne bo pomenilo večjih težav. Morda so ljudje, okolica, forum menili drugače, a rezultati kažejo, kje smo."

Derbi, poln akcije

Ekipi Jesenic in Olimpije sta se v tej sezoni že srečali. Pred mesecem dni sta se udarili za pokalno lovoriko. Železarji so bili takrat prepričljivo boljši tekmec, ki se je na tekmovalno obdobje pripravil z večjim številom tekem in predvsem boljšimi pripravljalnimi tekmeci. Pokalna lovorika je tako z zmago s 3:0 pripadla Jeseničanom, ki verjamejo, da bo to sobotno srečanje povsem nekaj drugega. "Olimpija zdaj kaže odlične igre, kot tudi mi. Oboji smo pri vrhu lestvice, tako da bo derbi zagotovo zanimiv. Vsekakor bo postregel s hitrim, modernim hokejem, ki bo poln akcije in drsanja." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Olimpija zdaj kaže odlične igre, kot tudi mi. Oboji smo pri vrhu lestvice, tako da bo derbi zagotovo zanimiv. Vsekakor bo postregel s hitrim, modernim hokejem, ki bo poln akcije in drsanja." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija in Jesenice na Planet TV

Sobotni večni derbi med Jesenicami in Olimpijo si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Ta je pri operaterju Telekom Slovenije na programskih mestih 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskih mestih 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskih mestih 14 in 260 (Planet 2 HD).

"Takrat smo bili še v pripravljalnem delu, zdaj smo vsi že v ligaškem. Olimpija zdaj kaže odlične igre, tudi mi. Oboji smo pri vrhu lestvice, tako da bo derbi zagotovo zanimiv. Vsekakor bo postregel s hitrim, modernim hokejem, ki bo poln akcije in drsanja. Upam, da nam bodo pomagali navijači, ki znajo prirediti dobro vzdušje, in da bo Podmežakla polna," si želi Glavič.

Kakšno tekmo pričakuje trener?

 

Da bi pokala po šivih

Da bodo s soigralci leteli na krilih navijačev, upa tudi napadalec Jesenic Luka Kalan: "Na Jesenicah je vedno lepo igrati. Upam, da bo Podmežakla v soboto pokala po šivih."

"Ekipa je mlada in neizkušena, a očitno se to na ledu en pozna. Zmage prihajajo. Trenutno poteka vse po načrtu," je zadovoljen Luka Kalan. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Ekipa je mlada in neizkušena, a očitno se to na ledu en pozna. Zmage prihajajo. Trenutno poteka vse po načrtu," je zadovoljen Luka Kalan. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Kalan je s šestimi zadetki in prav toliko podajami na osmih tekmah najbolj razpoložen železar, a pred sebe raje postavlja ekipo: "Meni to ne pomeni veliko. Raje vidim, da ekipa zmaguje, da je na vrhu lestvice. Za zdaj je tako in s tem sem najbolj zadovoljen. Mislim pa, da nihče ni pričakoval takega začetka Jesenic v sezoni. Ekipa je mlada in neizkušena, a očitno se to na ledu ne pozna. Zmage prihajajo. Treniramo dobro. Dobro igramo, tudi proti bolj zahtevnim nasprotnikom. Trenutno gre vse po načrtu."

Lestvica Alpske lige

  1. Ritten 9 tekem – 23 točk
  2. HDD Sij Acroni Jesenice 8 - 21
  3. HK SŽ Olimpija 10 – 21
  4. Asiago 7 - 18
  5. Vipiteno 8 - 17
  6. Zell am See 9 - 17
  7. Cortina 9 - 16
  8. Feldkirch 7 - 13
  9. Bregenzerwald 9 - 12
  10. Val Pusteria 8 - 11
  11. Kitzbuhel 8 - 11
  12. Fassa 8 – 11
  13. Red Bull Salzburg II 8 – 6
  14. Lustenau 7 – 6
  15. Gherdenia 8 - 6
  16. Neumarkt 8 – 1
  17. KAC II 9 – 0
Ne spreglejte