Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2022,
20.11

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Ritten HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 26. 3. 2022, 20.11

2 leti, 1 mesec

alpska liga, polfinale, prvi tekmi

Jeseničani z zmago začeli boj za finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
HDD Jesenice HK Olimpija polfinale DP Nik Zupančič | Jeseničani so korak bližje svojemu prvemu finalu v Alpski ligi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so korak bližje svojemu prvemu finalu v Alpski ligi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zdesetkani hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so zmagovito začeli lov za prvim finalom Alpske lige. Njihov tekmec v boju za finalno vstopnico je Ritten, ki so ga danes premagali še petič v sezoni, a niti približno ne zlahka. V Podmežakli je bilo 2:1 za železarje. V drugem polfinalu si nasproti stojita Asiago in Lustenau. Prva tekma je za zeleno mizo brez boja s 5:0 pripadla Asiagu, saj avstrijsko moštvo nima dovolj zdravih igralcev za tekmo - po navedbah kluba ne gre za covid-19. Moštva igrajo na tri zmage. Jeseničanom se še nikoli ni uspelo uvrstiti v finale, štirikrat so obstali v alpskem polfinalu.

Erik Svetina
Sportal Erik Svetina Jeseničane popeljal v polfinale

Jeseničani so redni del končali na prvem mestu, v drugem delu, t.i. master round zasedli drugo mesto in si sami izbrali četrtfinalnega nasprotnika. Odločili so se za Gardeno, proti kateri so povedli z 2:0 v zmagah, nato Italijanom dopustili, da so izenačili na 2:2 in izsilili odločilno peto tekmo. Ta je v četrtek po hudem boju pripadla železarjem, za katere je oba gola prispeval Erik Svetina.

Varovanci Nika Zupančiča so že danes odigrali prvo tekmo polfinala proti ekipa Rittna, ki je v četrtfinalu proti Cortini zaostajal z 0:2 v zmagah, nato pa serijo obrnil in se prebil do polfinala. V prvi tretjini so z goloma Erika Svetine in Erica Panceta hitro povedli z 2:0, nato pa se je ustavilo. V drugi tretjini so gostje znižali zaostanek na 1:2, ko je mrežo jeseniškega vratarja Oscarja Fröberga zatresel Jari Sailio, izid pa se nato do konca tekme ni več spremenil.

Jeseničani imajo precej težav s poškodbami, danes so v Podmežakli pogrešali kapetana Gašperja Glaviča, Saša Rajsarja, Nejca Stojana, današnjo tekmo pa sta predčasno končala še branilec David Planko in napadalec Jaša Jenko.

V drugem paru se merita favorizirani Asiago in Lustenau. Italijanski kolektiv se je iz četrtfinala prebil brez poraza proti Vipiteno, Lustenau pa je po petih tekmah izločil Zell am See. Asiago je prvo tekmo dobil za zeleno mizo, saj Lustenau ni imel zadostnega števila hokejistov za igro.

Ekipe igrajo na tri zmage.

Alpska liga, polfinale, prvi tekmi*

Sobota, 26. marec
HDD Sij Acroni Jesenice : Ritten 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) /1:0/
1:0 Svetina (Planko, 8.), 2:0 Pance (PP1, Logar, Elo, 10.), 2:1 Silio (Uusivirta, 39.)

Asiago : Lustenau 5:0 b.b. /1:0/

// - razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

 
VSV Beljak HK Olimpija
Sportal "Razočaranje je, a presegli smo marsikatera pričakovanja"
Ne spreglejte