Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
22.50

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga Ritten Asiago

Petek, 22. 3. 2019, 22.50

5 let, 1 mesec

Alpska liga, četrtfinale, tretje tekme

Jeseničani z eno nogo že v polfinalu, Olimpija v višji prestavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Tomaž Blaževič HDD SIj Acroni Jesenice | Jeseničani so si z zmago v Italiji na stežaj odrli vrata polfinala. Gol in podajo v Asiagu je dosegel Blaž Tomaževič. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so si z zmago v Italiji na stežaj odrli vrata polfinala. Gol in podajo v Asiagu je dosegel Blaž Tomaževič.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpije so v tretji četrtfinalni tekmi Alpske lige v Hali Tivoli popolnoma razbili Ritten in v seriji povedli z 2:1 v zmagah, oklepniki HDD Sij Acroni Jesenic pa so z eno nogo že v polfinalu, saj so svojega nasprotnika, branilca naslova Asiago, premagali še tretjič v seriji. Prvi zaključni plošček lahko železarji unovčijo že v nedeljo na domačem terenu.

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani po hudem boju do nove zmage, Olimpija na kolenih

Jeseničani so Asiago na prvi tekmi v gosteh strli z 2:1, na drugi doma pa po podaljšku s 3:2. Tudi tretja tekma v Italiji je bila napeta, a so jo varovanci Marcela Rodmana – ta je spet pogrešal pomembna člana napada, poškodovana Tadeja Čimžarja in Luko Kalana – dobili s 3:1 in si na stežaj odprli vrata polfinala. David Rodman je v 21. minuti tekme poskrbel za prvi zadetek, domači so šest minut kasneje izenačili z golom Marca Rose, v zadnji minuti drugega dela igre pa so Jeseničani izkoristili "power-play" in povedli. Strelec je bil Luka Bašič. Za končni izid je v 44. minuti tekme poskrbel Blaž Tomaževič. Ta je pri prvem golu Jesenic prispeval podajo.

Obe moštvi sta na gola sprožili po 28 strelov, domači čuvaj Frederic Cloutier je tri izpustil, gostujoči Mathew Climie pa je bil s 27 obrambami eden od jeseniških junakov.

Janez Orehek je proti Rittnu dosegel "hat-trick". | Foto: Vid Ponikvar Janez Orehek je proti Rittnu dosegel "hat-trick". Foto: Vid Ponikvar

Olimpija napolnila mrežo Rittna

HK SŽ Olimpija si je za četrtfinalnega nasprotnika sama izbrala podprvaka Ritten, na prvi tekmi izbiro opravičila z zmago s 3:0, nato pa na drugi v gosteh izgubila z 0:4. Danes je v Tivoliju spet pokazala pravi obraz in goste iz Avstrije premagala s 6:2. Že v 44. sekundi tekme je zadel Gregor Koblar, v drugi tretjini sta mrežo gostov zatresla še Gal Koren (33. minuta) in Janez Orehek (38.), ta je v zadnji tretjini zadel še dvakrat (50. in 53.), po tem, ko je Žan Jezovšek v 49. minuti poskrbel za četrti gol domačih. Za goste sta zabila Andreas Lutz in Johan Henrik Eriksson. Ljubljančani so na vrata gostujočega čuvaja mreže Thomasa Tragusta sprožili 30 strelov, gostje na vrata domače hobotnice Žana Usa le 18. 

Do zaključnega ploščka je prišlo tudi najboljše moštvo rednega dela Val Pusteria, ki zdaj proti Cortini vodi s 3:0 v zmagah, v seriji med Lustenauom in Red Bull Salzburgom II je z 2:1 povedel slednji.

Četrte tekme bodo v nedeljo. Jeseničani bodo igrali doma (18.00), Olimpija v gosteh.

Alpska liga, četrtfinale, tretje tekme

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Kranjčani v finalu
Ne spreglejte