Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
22.11

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

HDD Jesenice HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Sreda, 3. 1. 2024, 22.11

3 mesece, 3 tedne

alpska liga, 3. januar

Celjani poraženi doma, Jeseničani do pomembne točke na zahtevnem gostovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
HK RST-Pellet Celje | Celjani so na domačem ledu izgubili proti Kitzbühelu.. | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Celjani so na domačem ledu izgubili proti Kitzbühelu..

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejisti HK RST-Pellet Celje so prvo tekmo novega leta igrali na domačem ledu, proti osmemu Kitzbühelu pa so izgubili z 2:3 (0:2, 0:1, 2:0). Pomembno srečanje v boju za obstanek med šesterico, ki si po rednem delu zagotovi neposredno končnico, so odigrali člani HDD Sij Acroni Jesenice, od katerih se je pred dnevi poslovil branilec David Planko. Železarji so danes gostovali pri drugem Zell am See-ju in mu po podaljšku priznali premoč z 2:3.

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani do visoke domače zmage, poraz Celjanov

Celjani so ob koncu lanskega leta premagali mlado celovško zasedbo in prekinili niz desetih porazov v regionalnem tekmovanju. A so nato na zadnji tekmi leta spet klonili, v gosteh so morali priznati premoč ekipi iz Vipitena z 0:3.

Danes so na domači tekmi doživeli nov poraz. Usoden je bil slab prvi del dvoboja, ko so si Celjani nabrali tri gole zaostanka. Prvič so gostje zadeli po le 19 sekundah igre, naslednji gol je padel v četrti minuti, pozneje so se domači zbrali in zdržali skoraj do konca druge tretjine, toda 12 sekund pred zvokom sirene je avstrijska ekipa dosegla še tretji gol.

Zaostanek 0:3 je bil prevelik, da bi ga lahko domači izničili. V zadnji tretjini so sicer zaigrali precej bolje in po zadetkih Jureta Sotlarja v 43. ter Nika Grahuta v 48. minuti prišli le na gol zaostanka, a je nazadnje ostalo pri tesnem porazu.

Celjska ekipa tako ostaja na predzadnjem mestu lige z 20 točkami. Zadnja tekma prvega dela lige čaka Celjane v petek, ko bodo gostili Val Gardeno.

Jeseničani so pri Zell am Seeju vknjižili pomembno točko. | Foto: www.alesfevzer.com Jeseničani so pri Zell am Seeju vknjižili pomembno točko. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničanom točka na zahtevnem gostovanju

Jeseničani so, potem ko so za slovo od starega leta premagali mlado salzburško ekipo, danes gostovali pri tekmecu z vrha lestvice. Zell am See je na drugem mestu alpske lige, Jeseničani imajo po današnjem porazu in osvojeni točki na šestem mestu 52 točk, eno več kot sedma Cortina.

V prvi tretjini so danes domači povedli ob igralcu več, a je še v tem delu igre izenačil Tjaš Lesničar. V dokaj izenačeni drugi tretjini so do minimalne prednosti prišli domači, potem ko so v 35. minuti izpeljali hiter protinapad.

A je za novo izenačenje poskrbel Martin Bohinc v 46. minuti, gostje so bili v tem delu nekoliko boljši in imeli več strelov, še enega gola pa niso dosegli. Tekma je šla v podaljšek, ki pa se je z zmagovitim zadetkom domače ekipe končal že po 40 sekundah.

Jeseničani bodo na zadnji tekmi rednega dela alpske lige v petek gostovali pri Kitzbühlu.

Alpska liga

Sreda, 3. januar

Preberite še: 

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani le prekinili niz porazov, gladka zmaga Jeseničanov
Ne spreglejte