Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2016,
13.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

nogomet huligani Euro 2016

Sobota, 18. 6. 2016, 13.57

6 let, 7 mesecev

Pod drobnogledom Uefe še turški "navijači"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Turčija evropsko prvenstvo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je sprožila disciplinska postopka proti Hrvaški in Turčiji zaradi incidentov, v katere se bili v petek vpleteni privrženci navijaških skupin iz teh dveh držav.

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je dobro uro po tekmi med Hrvaško in Češko, ki se je na evropskem prvenstvu v Franciji končala z neodločenim izidom 2:2, uvedla disciplinski postopek proti Hrvaški zaradi divjanja njenih navijačev na tribuni stadiona v Saint-Etiennu.

Hrvaški nogometaši so v drugem krogu skupine D proti Čehom vodili že z 2:0, v končnici tekme pa so iztržili le točko. Tekma je bila v 86. minuti začasno prekinjena, potem ko so s tribune s hrvaškimi navijači na igrišče odvrgli prižgane bakle in petarde, na tribuni s hrvaškimi navijači pa se je med tekmo vnel tudi prepir in pretep med samimi privrženci hrvaške reprezentance.

Uefa bo hrvaške navijače vzela pod drobnogled ter bo proučila prijavo o povzročanju izgredov, prižiganju pirotehničnih sredstev in njihovem metanju na igrišče ter izražanju rasističnih sporočil.

Nezadovoljstvo s prižiganjem bakel

Do incidenta je prišlo tudi na tekmi Turčija - Španija, ki jo je zadnja dobila s 3:0. Turški navijači so po porazu nezadovoljstvo izrazili s prižiganjem bakel. Prav tako naj bi navijači vdrli na igrišče, na katero so tudi odvrgli kar nekaj pirotehničnih sredstev.

Že pred tem je Uefa sprožila postopek proti Hrvatom in Turkom zaradi dogodkov 12. junija ob tekmi Turčije in Hrvaške.

Pred petkovo večerno tekmo v Nici med Španijo in Turčijo je francoska policija aretirala šest Špancev z neonacističnimi in falangističnimi oznakami. Šlo naj bi za pripadnike navijaških ultrašev. Trije med temi naj bi skušali na štadion pretihotapiti pirotehnična sredstva.

Ne spreglejte