Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
18. 6. 2016,
9.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

5

Natisni članek

Janica Kostelić Euro 2016 Hrvaška navijači

Sobota, 18. 6. 2016, 9.58

6 let, 7 mesecev

Janica Kostelić: Glas proti športu in narodu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

5

Čeprav Hrvaško pretresa nova politična kriza, pa je danes osrednja tema vedenje navijačev na tekmi evropskega nogometnega prvenstva z izbrano vrsto Češke (2:2). Oglasila se je tudi hrvaška smučarska legenda Janica Kostelić.

Scena, na katero Hrvati niso ponosni. | Foto: Scena, na katero Hrvati niso ponosni.

Bolj kot remi hrvaške reprezentance na drugi tekmi Euro 2016 proti Češki (2:2) pri naših sosedih odmeva prekinitev tekme, za katero je z metanjem pirotehničnih sredstev na igrišče poskrbela skupina navijačev. Incident so sicer mnogi napovedovali, saj gre za boj dela navijačev proti politiki Hrvaške nogometne zveze, vseeno pa se danes Hrvati združeno zgražajo nad početjem navijačev, ki so med drugim Čehom tudi olajšali pot do preobrata.

Janica Kostleić poziva: Združimo se

Zaradi incidenta se je pozornost javnosti s politične krize po padcu vlade preusmerila na nogomet oziroma tribune, dogodek pa so med drugim že obsodili tudi  predsednica države Kolinda Grabar Kitarović, minister za izobraževanje in šport Predrag Šustar in njegova novopečena pomočnica, zadolžena prav za šport Janica Kostelić. "Kaznujmo krivce," poziva Janica Kostelić. | Foto: "Kaznujmo krivce," poziva Janica Kostelić.

Glas nekdanje izjemne alpske smučarke, ki je letos stopila na politični parket in okrepila športni kabinet ministrstva, ima na Hrvaškem še posebno težo. V svojem odprtem pismu je Zagrebčanka strogo obsodila dejanje in pozvala k združitvi moči ter iskanju in kaznovanju krivcev.

"Napad na šport!"

"Šport bi nas moral združevati, ne pa razdvajati. Danes pa je skupina državljanov dvignila glas in roko proti športu, proti združevanju, proti veselju in, drznila si bom reči, tudi proti lastnemu narodu. Izkoristiti nastop reprezentance za obračun in osebne frustracije ni častno, pošteno in ne pogumno. Obstaja bolj civiliziran način," je zapisala Kostelićeva in dodala, da si Hrvaška tega ni zaslužila. "Smo država velikih športnih talentov in športnih zmag. Tega ne smemo pozabiti," je dodala že dobro desetletje upokojena smučarka.

Ne spreglejte