Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2007,
17.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2007, 17.13

8 let, 5 mesecev

V Mariboru v lov za norme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Konec tedna bo v mariborskem Pristanu na sporedu še tradicionalni mednarodni miting Maribor 2007, ki bo tudi zadnja priložnost v letu 2007 za lovljenje različnih norm.

Najbolj na očeh bo Triglavan Emil Tahirovič, ki bo lovil olimpijsko normo na 100 m prsno, ob njem pa bodo norme za nekatera druga tekmovanja lovili tudi drugi slovenski plavalci. V soboto in nedeljo se bodo predtekmovanja v Mariboru začela ob 9. uri, finali pa ob 17. uri.

Mitinga se bo udeležila skoraj celotna slovenska plavalna reprezentanca na čelu z aktualno evropsko prvakinjo iz Debrecena Triglavanko Anjo Čarman. Ob slovenskih plavalcih, iz osebnih razlogov bo manjkal le Peter Mankoč, bodo na MM Maribor 2007 nastopili še plavalci iz 19 klubov iz 8 držav, med katerimi velja izpostaviti predvsem Britanca Kierana Lockeja, ki bo na 100 m prsno največji konkurent Emila Tahiroviča.

Mednarodna plavalna zveza je Miting MM Maribor 2007 uvrstila med tekmovanja, na katerih je možno doseganje norm za OI v Pekingu. Ker je miting na sporedu le teden dni po EP, ko je forma plavalcev še vedno na izjemno visokem nivoju, je realno pričakovati nekaj odličnih rezultatov. Te naj bi po pričakovanjih dosegel tudi največji adut kluba prireditelja Mariborčan Luka Vrtovec, ki je v zadnjih mesecih za svojo univerzo v ZDA dosegal odlične rezultate.

Ne spreglejte