Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2011,
21.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mateja Pintar Pustovrh

Četrtek, 5. 5. 2011, 21.20

5 let, 7 mesecev

V Laškem prevlada Kitajske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po končanem posamičnem tekmovanju na 8. mednarodnem turnirju v namiznem tenisu Thermana Open Laško so na vrhu lestvice Kitajci, ki so skupaj osvojili kar 16 medalj.

Od tega osem zlatih, pet srebrnih in tri bronaste. Po izpadu vseh slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci so se danes popoldne pričela že ekipna tekmovanja. Na drugem mestu po številu medalj so Francozi, ki so osvojili štiri zlate, dve srebrni in tri bronaste medalje. Od leta 2004, ko je Laško prvič gostilo najboljše svetovne igralce namiznega tenisa za invalide, so tokrat Slovenci ostali brez posameznih medalj, zato nekoliko več pričakujejo od ekipnih nastopov.

V popoldanskih dvobojih sta dvakrat zmagali Mateja Pintar in Andreja Dolinar v kategoriji 4 . Najprej sta s 3:0 odpravili mešani par Brazilije in Turčije, kasneje pa z enakim rezultatom navezo iz Srbije Zorica Popadič-Sanja Mitrovič. S 3:1 je zmagala tudi Jolanda Belavič skupaj z Italijanko Paolo Bevilacqua. Par Barbara Meglič-Sigard Monique iz Francije je izgubil s srbsko navezo Popadič-Mitrovič s 3:2, v drugem dvoboju pa s 3:0 tudi z brazilsko-turškim mešanim parom. Bojan Lukežič in Ivan Lisac sta v kategoriji 3 z 0:3 morala priznati premoč brazilsko-izraelski navezi Welder Knaf in Liran Geva, izgubila pa sta tudi slovensko-ruski par Primož Kancler-Aleksej Korovin z rezultatom 1:3.

Z dvema zmagama sta si Pintarjeva in Dolinarjeva že zagotovili četrtfinale in možnosti za medaljo. V petkovem dvoboju se bosta pomerili z reprezentančno kolegico Barbaro Meglič ter njeno partnerko Francozinjo Sigard.

Že ob 9. uri bosta na težki preizkušnji Jolanda Belavič skupaj z Italijanko Bevilacqua, saj jima bosta nasproti stali Kitajki Qian Yang in Chunxiao Hou, ob 15. uri pa bo enaka usoda doletela Lukežiča in Lisaca v srečanju s Kitajcema Ping Zhaom ter aktualnim paraolimpijskim in svetovnim prvakom posamično Panfeng Fengom.

Ne spreglejte