Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
9. 10. 2010,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 9. 10. 2010, 11.34

8 let

Srbi s kubanskimi mladci

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odbojkarskem prvenstvu svetovnega prvenstva v Italiji bosta v soboto na sporedu polfinalna nastopa med Srbijo in Kubo ter Italijo in Brazilijo.

V prvem polfinalnem srečanju se bodo ob 17.00 uri v rimski dvorani Palalotomattica pomerili Srbi in Kubanci. Varovanci Igorja Kolakovića so se na tem prvenstvu s predstavniki srednje Amerike že enkrat pomerili. V drugem delu so takrat tekmo gladko dobili Srbi. Zanimivo je, da sta se ekipi pomerili tudi julija v tekmi za tretje mesto v svetovni ligi, in tudi tam so, sicer v zelo izenačeni tekmi, na koncu slavili 'plavi'.

Po prikazanem do sedaj sta omenjeni ekipi zasluženo v polfinalu letošnjega SP. Kar tri reprezentance, ki so bile med prvimi štirimi v svetovni ligi, so v polfinalu tudi tukaj, nova je samo reprezentanca Italije. Tako Srbi kot Kubanci so na letošnjem prvenstvu sklonjenih glav zapustili igrišče samo enkrat. V nekoliko čudni tekmi je bila od 'plavih' v prvem delu skupinskega dela močnejša reprezentanca Kanade, Kubanci pa so morali priznati premoč samo Srbom. Od zadnjih 23 medsebojnih tekmah so jih kar 16 dobili Srbi, od tega osem v zadnjih desetih tekmah.

Glavna orožja srbske izbrane vrste so seveda odlični trener Kolaković, ki bo letos vodil blejski ACH Volley, in izkušeni igralci. Prvo ime je vsekakor korektor Ivan Miljković, ki je na prvenstvu dosegel 116 točk, potem sta tukaj še izvrstna sprejemalca Nikola Kovačević in Bojan Janić, blokerja Dragan Stanković in Marko Podraščanin ter seveda izjemni 37-letni kapetan in organizator igre Nikola Grbić.

Kuba, ki velja za najbolj talentirano ekipo na prvenstvu, je sestavljena iz izjemnih 'atletov'. Najbolj izstopata mladi kubanski biser 17-letni Wilfredo Leon ter kapetan in bloker Robertlandy Simon, ki je z Leonom prvi 'scorer' v ekipi - da je bloker najboljši po točkah, je prava redkost. Tukaj je še izjemni 'dirigent' kubanske ekipe Raydel Hierruezuelo, ki je na poslastici prvenstva na tekmi z Bolgarijo pokazal nekaj neverjetnih potez. Trener kubanske izbrane vrste je Orlando Samuels Blackwood.

Ne spreglejte