Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2017,
20.27

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

mladinsko evropsko prvenstvo Neža Klančar

Sobota, 1. 7. 2017, 20.27

6 let, 10 mesecev

Mladinsko EP, Netanyja

Neža Klančar na mladinskem EP do absolutnega državnega rekorda in kolajne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Neža Klančar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka Olimpije Neža Klančar je na mladinskem evropskem prvenstvu v Netanyji osvojila bronasto kolajno na 50 m prosto. Z izidom 25,35 je dosegla tudi nov slovenski absolutni rekord, saj je bila 16 stotink hitrejša od štiri leta starega dosežka Velenjčanke Nastje Govejšek. Za Slovenijo je to že tretja kolajna na letošnjem Mepu.

Današnje odličje je za Klančarjevo tudi obliž na rano po odpovedanem finalu na 100 m prosto in slabše odplavani tekmi na 200 m prsno. Zmagala je Čehinja Barbora Seemanova pred Danko Julie Kepp Jensen. Mlada Ljubljančanka je ob tem nastopila še na 200 m mešano in v polfinalu zasedla 14. mesto.

Prvi cilj je bil finale

"Danes je bil moj prvi cilj finale, ko pa sem videla dober čas, sem vedela, da je možno več. Po tekmi na 200 metrov mešano sem se morala dobro spočiti in zbrati, a na koncu mi je uspelo. članskega rekorda nisem pričakovala in je le še pikica na i današnjemu nastopu. S to medaljo mi je tudi veliko lažje po vsem tem, kar se je tukaj zgodilo," je po tekmi povedala 17-letna plavalka Olimpije.

Slovenija je imela še dva finalista. Anže Ferš Eržen iz Ilirije na 200 m hrbtno in Ravenčanka Janja Šegel na 200 m prosto sta osvojila osmi mesti. Manj od načrtov je pokazala triglavanka Tina Čelik, v Izraelu že bronasta na 50 m prsno, ki je na 100 m prsno osvojila 10. mesto, želela pa si je nedeljski finale.

Rozman z novim slovenskim mladinskim rekordom

Zelo dobro je nastopil tudi Matjaž Rozman iz Olimpije, ki je dopoldan s 54,73 dosegel nov slovenski mladinski rekord in postal 11. plavalec v ekipi, ki se je na Mepu prebil vsaj med najboljših 16. V polfinalu je nato osvojil prav 16. mesto. Na 800 m prosto je bil Pirančan Marcel Primožič z osebnim rekordom 13., Ravenčan Gašper Oder pa 18.

Primožič je nastopil še na 200 m prosto in bil z osebnim rekordom 26., Jan Toman iz Radovljice je v tej disciplini zasedel 51. mesto. Šeglova je bila na 50 m prosto 27., Ferš Eržen na 50 m hrbtno 20. Na 200 m mešano je bila Tara Vovk 24. in Katrin Kristan 45.,

Ne spreglejte