Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Glasgow Tjaša Vozel Tina Čelik Tjaša Oder

Sobota, 4. 8. 2018, 13.00

5 let, 8 mesecev

EP v plavanju (sobota)

Povprečen uvod plavalcev v soboto na Škotskem, vrhunec sledi zvečer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Tjaša Vozel | Tjaša Vozel bo na 200 m prsno lovila najboljši letošnji dosežek. | Foto Vid Ponikvar

Tjaša Vozel bo na 200 m prsno lovila najboljši letošnji dosežek.

Foto: Vid Ponikvar

Sobotna nastopa na evropskem prvenstvu v plavanju v Glasgowu sta že opravili obe Slovenki. Na 100 m prsno je državna rekorderka Tjaša Vozel z 1:09,87 zasedla 33. mesto, mladinska rekorderka Tina Čelik pa je z 1:11,44 pristala na končnem 42. mestu.

Tudi zadovoljstvo pri obeh slovenskih plavalkah je bilo omejeno. Dvakratna olimpijka Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde ima osebni rekord izpred treh let skoraj dve sekundi boljši od današnjega dosežka in bi jo popeljal celo med deseterico.

"Ne morem biti najbolj zadovoljna, a izid je pod 1:10 minute, kar je v redu, saj sem zadnji dve sezoni plavala okrog 1:11. Letos se pripravljam na 200 m prsno, kjer si želim najboljši letošnji dosežek. Tudi pripravljam se za daljšo disciplino, nimam pravega sprinterskega zavesljaja, s tem sem se lovila celo sezono in nastop je zato v redu," je po tekmi dejala 24-letna Vozlova, ki na evropskih prvenstvih nastopa že osmič, paradni nastop pa jo čaka v ponedeljek.

Čelikova pričakovala več, kot je pokazala

Tina Čelik je na mladinskem evropskem prvenstvu osvojila bron na 50 m prsno. | Foto: Kristijan Erjavec/STA Tina Čelik je na mladinskem evropskem prvenstvu osvojila bron na 50 m prsno. Foto: Kristijan Erjavec/STA Za serijsko dobitnico kolajn na mladinskih evropskih prvenstvih Tino Čelik, v treh letih je osvojila štiri, se uvod predvsem zaradi velike želje ni izšel po pričakovanjih. Plavalka ima za sabo izredno dolgo sezono, na mladinskem evropskem prvenstvu je osvojila bron na 50 m prsno, kljub temu pa ne gre spregledati, da je bila v letos že več kot dve sekundi hitrejša od današnjega dosežka. Po drugi strani pa nov vrh forme načrtuje tudi za oktobrske olimpijske igre mladih v Argentini.

"V vodi sem se počutila super, zato sem pričakovala več, kot sem zdaj pokazala. Bila sem tudi zelo živčna. Je pa tekma dobrodošla. Zame je to pomembna izkušnja in vsakič bo boljše in lažje," je menila 17-letna Triglavanka, ki je prvo priložnost v članski konkurenci dobila že decembra v Köbenhavnu, na Škotskem pa največ pričakuje od najkrajše razdalje. Tiha želja je celo polfinale.

Večerni vrhunec z Odrovo

Slovenski tabor napeto pričakuje večerno dogajanje, ko bo Ravenčanka Tjaša Oder nastopila v finalu na 800 m prosto, kjer brani bronasto kolajno z zadnjega prvenstva pred dvema letoma v Londonu.

Odrova je v petek dosegla sedmi izid kvalifikacij, a med vsemi nastopajočimi je s časom izstopala le Italijanka Simona Quadarella. Finale bo pokazal, ali je katera od plavalk še varčevala z močmi, vse, vključno z Odrovo, pa so prepričane, da je v finalu dosegljiv boljši dosežek.

Tjaša Oder
Sportal Odrova s finalom na 800 m izpolnila prvi cilj

Tudi slovenska rekorderka poudarja, da se bo na tekmi vključila v boj za kolajne, če se bo za to pokazala prilika, sicer pa ima peti najboljši prijavljeni izid in vloga favoritinj za kolajne pripada tekmicam.

Ne spreglejte