Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
18. 9. 2012,
7.05

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Eli Manning Peyton Manning Denver Broncos

Torek, 18. 9. 2012, 7.05

1 leto, 10 mesecev

Eli od bedaka do junaka, Peyton pač ne

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po drugem krogu je v NFL le še pet ekip brez poraza: Houston Texans, San Diego Chargers, Philadelphia Eagles, Arizona Cardinals in San Francisco 49ers. Izstopala sta brata Manning.

Drugi teden nove sezone profesionalne lige ameriškega nogometa NFL je prinesel prva večja presenečenja. Arizona Cardinals so zaustavili Toma Bradyja in ene od favoritov New England Patriots premagali 20:18. Izjemno obrambo so prikazali tudi Seattle Seahawks in Dallas Cowboys, ki so v prvi tekmi leta navdušili z zmago nad branilci naslova, nadigrali 27:7. Zmagovalci Super Bowla pred tremi leti New Orleans Saints so izgubili še drugo tekmo. Po Washington Redskinsih z novincem Robertom Griffinom III so jih zdaj premagali še Carolina Panthers z lanskim prvim izborom na naboru Camom Newtonom (35:27). Očitno se suspenz glavnega trenerja Seana Paytona vendarle pozna. Philadelphii Eaglesom pa je znova uspel preobrat. Tokrat so s 24:23 premagali Baltimore Ravens. Imajo dve zmagi, pa čeprav so skupaj izgubili že devet žog.

San Francisco 49ers so vlogo favorita za uvrstitev na Super Bowl potrdili doma z zmago 27:19 nad Detroit Lions. Da se v NFL ne zmaguje le z igro po zraku in obrambo, ampak še vedno tudi na stari način - torej s tekmom - do dokazali Buffalo Bills in Miami Dolphins. Prvi so s 123 jardi in dvema "touchdownoma" odkritja sezona C. J. Spillerja s 35:17 premagali Kansas City Chiefs, drugi pa so bili s 35:13 boljši od Oakland Raiders (Reggie Bush je pritekel 172 jardov in dva "touchdowna"). V divizijskem obračunu so bili Green Bay Packers s 23:10 boljši od Chicago Bears in so se tako pobrali po uvodnem porazu s 49ers. Medtem so v prvem krogu vroče New York Jets na 10 točkah ustavili Pittsburgh Steelers (27:10). Prvi izbor na naboru Andrew Luck je vpisal prvo zmago (23:20 so Indianapolis Colts premagali Minnesoto Vikings).

Po sanjskem povratku v NFL nad Steelers prejšnji vikend je za štirikratnega MVP-ja Peytona Manninga v noči na torek sledila streznitev. V prvi četrtini tekme z Atlanto Hawks je vrgel tri prestrežene žoge in nasprotniku pomagal do vodstva z 20:0. Ko je Matt Ryan po odmoru podal do Roddyja Whita za "touchdown" za 27:7, je bila tekma odločena. Končni izid 27:21 za Atlanto. "Tri slabe odločitve. Iz tega se bomo naučili in bili poslej boljši," je strnil Peyton. Kar ni uspelo Peytonu, je dan prej njegovemu mlajšemu bratu Eliju Manningu - preobrat po katastrofalnem prvem polčasu. Eli je podal tri prestrežene žoge v drugi četrtini in povprečni Tampa Bay Buccaneers so ob polčasu zmagovalce Super Bowla New York Giants vodili 24:13. Obenem se je newyorčanom poškodoval še prvi tekač Ahmad Bradshaw. A nato Elijev odklop v drugem delu igre! Do konca je zbral zanj rekordnih 510 jardov in podal za tri "touchdowne". Hakeem Nicks je ujel 199 jardov, Victor Cruz 179 (vsak po en "touchdown") in prvaki so slavili 41:34. Sezona se nadaljuje v četrtek, ko Giantse čaka obračun s Panthers.

Ne spreglejte