Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
19. 7. 2013,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eva Terčelj Luka Božič

Petek, 19. 7. 2013, 20.10

8 let

Božič in Terčeljeva hitra v polfinalu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Liptovski Mikulaš - Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem so bile na sporedu polfinalne preizkušnje.

Zanesljivo sta se v finale uvrstila Luka Božič in Eva Terčelj, s prvim oziroma drugim časom polfinala, v nedeljo bo znova veslal tudi kanuist Anže Berčič, v finale pa sta se uvrstila še mladinca Vid Kuder Marušič med kajakaši in Jakob Jeklin med kanuisti.

Po dobrih rezultatih v kvalifikacijah svetovnega prvenstva na reki Vah v Liptovskem Mikulašu so bile želje pred polfinalnimi nastopi velike, a se nekaterim tekmovalcem ni izšlo vse po načrtu. V prvi preizkušnji dneva, kjer so veslali kajakaši do 23 let, so Slovenci nastopili pod pričakovanji, saj se nihče ni uspel uvrstiti v finale. Najboljši rezultat je priveslal Matic Štrukelj, ki je prvenstvo končal na 21. mestu. Dvakratni finalist letošnjih tekem svetovnega pokala Martin Albreht je s štirimi kazenskimi sekundami tekmovanje končal na 30. mestu, Simon Brus, ki je lani na evropskem prvenstvu do 23 let osvojil srebro, pa je bil s kar osmimi kazenskimi sekundami 32.

Slovenska ekipa je bila precej bolj zadovoljna po koncu kanuističnega polfinala. Luka Božič je po dobrih nastopih v kvalifikacijah zelo hitro veslal tudi v polfinalu in kljub dvema kazenskima sekundama petkovo tekmovanje končal na vrhu. V finalu bo veslal tudi zmagovalec zadnje tekme prvega dela svetovnega pokala Anže Berčič, ki je bil osmi. Po težavah v kvalifikacijah je v polfinalu precej bolje veslala kajakašica Eva Terčelj, ki je zasedla drugo mesto. Ajda Novak je bila 14.

V konkurenci do 23 let sta med dvojci veslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta na progi naredila štiri dotike, in bila na koncu 16.

Med mladinci v finalu Kuder Marušič in Jeklin

Popoldne so polfinalni nastopi čakali še tekmovalke in tekmovalce v mladinski konkurenci, kjer slovenskim tekmovalcem znova ni šlo vse po načrtu. Edini finalni nastop med kajakaši si je priveslal Vid Kuder Marušič, ki je bil v polfinalu deveti. V konkurenci kanuistov je zelo dobro nastopil mladi Jakob Jeklin, ki je z zaostankom 57 stotink sekunde za Čehom Lukašom Rohanom polfinale končal na drugem mestu.

V soboto se bodo v posamičnih finalih ter popoldne še v ekipnih tekmah pomerili kajakaši, kanuistke in dvojci tako v kategorijah do 23 let kot med mladinci, v nedeljo pa sledijo še nastopi kajakašic in kanuistov.

Ne spreglejte